Menu

Lisa Nilsson

Halmstad

Halmstads Teater
torsdag, 18 februari 2016 kl:19:30

Lisa Nilsson på stor Nordenturné 2016

Våren 2016 åker Lisa Nilsson ut på en lång turné. Det blir sammanlagt 28 stopp i Sverige, Finland och Danmark för sångstjärnan som i premiärprogrammet av Så mycket bättre” rörde de andra artisterna till tårar. Innan Nordenturnén inleds den 4 februari 2016 hinner Lisa Nilsson dessutom ge ut sitt nya samlingsalbum Ingen gör det bättre” den 18 december. Biljetterna till vårturnén släpps på onsdag klockan 09.00.

I höst är Lisa Nilsson högaktuell. Efter sitt bejublade framträdande i insamlingskonserten “Hela Sverige skramlar” fick hon i premiäravsnittet av Så mycket bättre” på TV4 de andra artisterna att börja gråta till hennes version av Niklas Strömstedts Vart du än går”. Imorgon tisdag uppträder hon på Tillsammans mot cancer”-galan som direktsänds i tv. Dessutom är hon just nu ute på en jazzturné tillsammans med Erik Söderlind.

Den 18 december släpper Lisa Nilsson samlingsalbumet Ingen gör det bättre” som innehåller det bästa från hennes imponerande karriär. Förutom hennes stora hits, så som “Himlen runt hörnet” och “Varje gång jag ser dig” och hennes duetter, Innan vi faller” med Joakim Berg från Kent och Mysteriet deg med Björn Eidsvåg, kommer samlingen även innehålla alla “Så mycket bättre”-tolkningarna.

Senast Lisa Nilsson var ute på en soloturné var i början av 2014. Nu är det dags igen.

– Det känns väldigt kul och lite befriande att få komma ut på turné igen efter ett långt musikal-år på Stadsteatern. “Chicago” var härligt och utmanande, men konserterna är ändå mest hemma för mig. Nu har jag tv-programmet ”Så mycket bättre” i ryggen och det innebär en del nya låtar och återförening med sånger jag inte spelat på länge, säger Lisa Nilsson.

Det blir också lite förändringar i orkesteruppsättningen jämfört med förra turnén.

– Några musiker är kvar, andra är borta. Ola Gustavsson avstår för att ge sin fru Ida Sand mer tid för hennes musikkarriär, David Lindvall ska till USA med Seinabo Sey, som jag älskar. Jag är stolt över Ola och David! Vår käre trummis Christer Jansson gick bort i cancer i våras. Det har varit svårt att komma vidare efter det, men nu är jag är glad över att få bjuda in Per Lindvall igen. Han spelade med mig på 90-talet, inte minst på Himlen runt hörnet-skivan och är en av världens bästa trummisar. Kvar sen tidigare är min käraste trotjänare Mattias Torell på gitarr och bästa Jesper Nordenström på piano. Jag älskar den ständiga förändringen, man utvecklas av den och jag är typen som alltid vill vidare. Turnélivet passar mig, säger Lisa Nilsson.

Turnén inleds i Köpenhamn den 4 februari och efter fem spelningar i grannlandet har den Sverigepremiär i Halmstad den 18 februari.

Konserten är ca 2h och ingen paus.

Förbokade och förbetalda biljetter ska var uthämtade hos ticnetombud innan konsert.

Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticnet.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00. Ledsagare betalar fullt pris.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.


Halmstads Teater invigdes i november 1954 med August Strindbergs "Dödsdansen", i regi av Karin Kavli och med ett flertal välkända skådespelare. Planer på ett teaterbygge hade funnits sedan lång tid, men inte förverkligats. Teatern hade sedan 1866 varit inhyst i Hotell Mårtensson på Storgatan, där resande teatersällskap framträdde.Lisa Nilsson
2024-07-20 19:00:00
Göteborg, Villa Belparc

Datum / Tid

torsdag, 18 februari 2016 kl: 19:30

Plats

Halmstad, Halmstads Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

505kr - 610kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad