Menu

Peo Thyrén!

Halmstad

Kajskjulet
fredag, 25 januari 2019 kl:21:00

Peo Thyrén är en legendar i svenskt musikliv. Redan som tolvåring, 1977, grundade han bandet Noice, som några år senare fick ett gigantiskt genombrott med den egenskrivna ”En kväll i tunnelbanan” och kom att bli en av de största svenska rockgrupperna någonsin. Efter tre Noicealbum med hits som ”I natt e hela stan vår”, ”Du lever bara en gång”, ”Ut i natten”, ”Vi rymmer bara du och jag” och ”Dolce Vita”, som alla belönades med guld- och platinautmärkelser, och hade Thyrén som huvudsaklig låtskrivare, ställde Peo Thyrén in siktet på att lyckas med sin musik i hela världen och bildade tillsammans med gitarristen Kee Marcello bandet Easy Action.


Easy Action blev det första svenska rockbandet som blev kontrakterat av ett av de största amerikanska skivbolagen, Warner – närmare bestämt deras prestigeetikett Sire Records som vid
samma period kontrakterade Madonna. Efter att ha spelat in några album och en skräckfilm med Easy Action satsade Peo Thyrén under några år på låtskrivande till andra artister, bland annat ”Dansa
i neon” till Lena Philipsson (tillsammans med Ola Håkansson och Tim Norell) och ”My Army of Lovers” till Army of Lovers debutalbum. Andra som har spelat in Thyréns verk är Carola, Tomas Ledin, Martin Stenmarck, Tommy Nilsson och Style.


I slutet av 80-talet bildade Peo Thyrén svensk-norska pudelrockbandet Sha-Boom och blev kung på Trackslistan med ”Don´t Steal My Heart Away”, ”Let´s Party” och landsplågan ”R.O.C.K.”. Än en gång blev det utdelning av guld- och platinautmärkelser liksom långa turnéer runt om i Norden.
1995 åkte Noice på en mycket framgångsrik återföreningsturné med hundratalet spelningar under året. Gruppen släppte även albumet Vild vild värld. 1997 och 1998 medverkade Peo Thyrén i Melodifestivalen som låtskrivare och artist i gruppen BIG.
Bäst gick det med ”Ingen annan väg” som placerade sig på andraplatsen 1998. BIG släppte fyra album och turnerade under några år runt om i Europa.


Under de senaste åren har Thyrén spelat med såväl Noice som Sha-Boom och även gjort akustiska solospelningar där han sjunger de största hitsen från Noice och Sha-Boom, och även egna sololåtar. Den 2 januari 2019 släpps hans första egenskrivna bok Från Noice till nu. I samband med bokreleasen
åker han ut på en akustisk Sverige-turné där han bjuder på smakprov från sin nya bok och sjunger
sina största hits, något som han under det senaste året även har gjort i både Norge och Finland


Förköp: 200 kr + serviceavgift
Dörr: 240 kr
18års

Datum / Tid

fredag, 25 januari 2019 kl: 21:00

Plats

Halmstad, Kajskjulet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad