Menu

Attentat!

Halmstad

Kajskjulet
fredag, 20 november 2015 kl:21:30

När Attentat kickstartade igång karriären igen på Peaceandlovefestivalen i Borlänge 2010 visste ingen hur bra allt skulle låta och hur väl mottagna de gamla rockhjältarna skulle bli! Efter en längre tids avhållsamhet från röjiga rockscener var killarna hungrigare än någonsin och sparkade ivrigt igång sin frenetiska rock and roll maskin. Nya albumet â?Fy fanâ? rusade upp på försäljningslistans 20:e plats och fick två veckor på topplistan. Därefter fyllde bandet Pustervik vid livepremiären och gjorde sedan en bejublad turné runt om i Sverige.


Sammantaget har det blivit ett 100-tal spelningar sedan nystarten där Attentat har hittat nya fans i alla åldrar.
Konserterna har kännetecknats av humor, energi och en unik
scennärvaro där publiken stått i centrum. Göteborgarna fyller
uppenbarligen ett behov med sina udda, träffsäkra texter om vår nutid och med sin enkla, raka rockmusik som är så ovanlig idag.
Jonas Nyströms film â?Glöden slocknar aldrigâ? visar med all önskvärd tydlighet gruppens kapacitet, dynamik och popularitet. Med två galapremiärer på Bio Roy i Göteborg och Bio Rio i Stockholm tog filmen publiken med storm.


Attentat har också hunnit med att släppa två klockrena julsinglar varav â?Skyltsöndag i GBGâ? liksom tidigare singeln â?Gilla mejâ? spelats flitigt av västsvenska P4. Därtill har bandet i ett samarbete med Sören â?Suloâ? Karlsson (Ian Hunter m.fl) levererat ett par fina singlar, bland annat â?Ett annat Sverigeâ?, specialbeställd till pjäsen â?Jag heter Mikaelâ? på Södra Teatern i Stockholm. Tillsammans med producenten och Brit Award - vinnaren Pedro Ferreira (The Darkness, Joe Strummer) har Attentat därefter vässat uttrycket ytterligare och skapat ett tyngre och bredare rocksound i två nya släpp, lyssna på â?Fattig miljonärâ? så förstår du vad vi menar!


Klassiska Attentat syntes och hördes för första gången i den svenska punkvågen i slutet på 70-talet. De blev Göteborgs motsvarighet till huvudstadens KSMB och Ebba Grön med oförglömliga hits som â?Ge fan i mejâ? och â?Operahusetâ?. Jönsson, Paddan, Crippa, Kruse och Larry har egentligen ingenting kvar att bevisa. Men det gör de ändå. Kväll efter kväll. Nya Attentat är här för att stanna


Support: Scenic Belly

Datum / Tid

fredag, 20 november 2015 kl: 21:30

Plats

Halmstad, Kajskjulet

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad