Menu

Rickard Söderberg är Gaytenor

Halmstad

Strandgatan 20
lördag, 31 oktober 2015 kl:19:00

Rickard Söderberg är Gaytenor
Längre presentationstext:
Rickard Söderberg är inte bara sitt alias i sociala medier; Gaytenor. Han är också
operasångaren som satt frågan om kärlek och tolerans på samhällskartan. Nu ger han sig ut på sin första helt egenproducerade turné. Som sig själv. Och som sitt superhjältealias; Gaytenor.
Med sång och samtal lotsar Rickard varsamt publiken genom en ocensurerad kväll. Opera och musikal ligger sked med pop och schlager i publikens öron, och naket berättar han vad som egentligen ligger bakom några av hans mest omtalade debattinlägg. Rickard har med sig
två musiker och ett par dussin instrument på scen, och sjunger både eget material, såväl som några av de sånger som gjort honom känd bland den stora publiken.
Det är en kväll då vi kramar nättroll och räddar världen med sång. Det är öppen hjärtligt, ärligt... och sannolikt ganska upprörande.
Rickards egna ord om föreställningen:
Mitt dayjob är att sjunga opera, och det är för min sång som de flesta känner mej. Men på nätterna förvandlas jag från operadiva till superhjälte. Då blir jag mitt alias GayTenor och slåss vildsint mot orättvisor. Min arena är sociala medier och mitt vapen är ordet.
För att göra vadandet genom homofob dynga lite mer värdigt en operabög, låtsas jag ibland att jag är en superhjälte. På riktigt. Komplett med superpowers, biceps tjocka som lår och fladdrande cape. Och när jag ger mej ut på min första helt egen producerade turné är det han
som är min ledstjärna. För han är handlingskraftig, orädd... och het som fasen.
Jag längtar efter att få prata om det där som egentligen händer bakom de mediala kulisserna, och om det som händer är stormarna lagt sig; Efter att jag blivit nedslagen. Efter att min cykel blivit nedkletad med bajs, efter att jag tryckt regnbågsflaggan i Utrikesministerns
hand. Det är då det spännande börjar, för det är då vi börjar skapa framtiden. Jag tror att många kommer älska det villkorslöst. Och några kommer hata det gränslöst. Och båda kommer högljutt tala om det.
Dessutom kommer jag självklart framföra en hel del av den musiken som jag älskar; gamla godingar som Over the Rainbow och Griges Jeg elsker Dig såklart. Wagner och musikal.
Pop och visa. Och därtill några helt nyskrivna sånger, så färska att de inte ens getts ut än.
Men nåt nytt och unikt måste ju min älskade publik få.

Kort presentationstext:
Rickard Söderberg är inte bara sitt alias i sociala medier; Gaytenor. Han är också
operasångaren som satt frågan om kärlek och tolerans på samhällskartan. Hans konserter är lika omtalade för sina mellansnack som för musiken, och för första gången blir det helt ocensurerat när Rickard ger sig ut på sin första helt egenproducerande turné. Här blandas
klassisk opera och nya låtar, dessa ramar in berättelser om hans vardag bland nättroll och älskare. Det blir personligt, musikaliskt... och sannolikt ganska upprörande.
Catchfrase:
En kväll där vi kramar nättroll och förändrar världen med sång
Info:
Föreställningslängd: 90 minuter, ingen paus.

Alla bokade o förbetalda biljetter ska var uthämtade hos ticnetombud senast fredag kl 18.00.
Biljetter
Halmstad Turistbyrå (035-12 02 00) och www.ticnet.se
Handikapplatser bokas på Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00.
Eventuellt överblivna biljetter säljes i entrén på evenemangsdagen.

Datum / Tid

lördag, 31 oktober 2015 kl: 19:00

Plats

Halmstad, Strandgatan 20

Karta (Google)

Typ

Opera

Kostnad

375kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad