Menu

RICKARD SÖDERBERG

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
lördag, 4 februari 2017 kl:19:00

Tenoren Rickard Söderberg studerade vid OperaAkademiet i Köpenhamn, där hans lärare var Kirsten Buhl Möller, Tonny Landy, Anthony Rolfe Johnsson och Fiona McSherry. Han har även deltagit i master classes för bland andra Birgit Nilsson. Redan under sin studietid framträdde han i roller som Don Ottavio i Don Giovanni och Egeo i Cavallis Giasone. Rickard Söderberg har gjort en rad roller i barock- och Mozartoperor under ledning av bland andra Christophe Rousset och Olof Boman. Han har sjungit Oronte i Alcina, Lurcanio i Ariodante, titelrollerna i Monteverdis L’Orfeo, J. C. Bachs Temistocle och Mozarts Idomeneo, Ritornello i Grassman’s L’Opera Seria, Tamino i Trollflöjten vid operahus i Leipzig, Toulouse, Köpenhamn och Drottningsholms Slottsteater.

År 2006 belönades Rickard Söderberg med Svenska Wagnersällskapets stipendium som ett resultat att han framgångsrikt lagt tyngre roller till sin repertoar, såsom Steuerman och Erik i Den flygande Holländaren, samt Balzar Horn i Mästersångarna i Nürnberg. Han har framträtt som Don José i Carmen, Lenskij i Eugen Onegin och Eisenstein i Läderlappen. Under 2008 sjöng han Siegfried i Guldringen på Kungliga Operan i Stockholm. Sedan säsongen 2009/2010 har Rickard Söderberg varit knuten till Malmö Opera där han framträtt i roller som Sellem i Rucklarens väg, Chevalier de la Force i Karmelitersystrarna, Goro i Madame Butterfly, Max Westleton/Clem i Brittens Vi gör en opera!/Den lille sotarpojken, Greve Cornwalli Aribert Reimann’s Lear och Valzacchii Rosenkavaljeren. Han medverkade som Loge i Rhenguldet i Wermland Operas hyllade produktion av Nibelungens Ring. Säsongen 2011/2012 innefattade bland annat titelrollen i Mozarts Idomeneo på konsertturné med Malmö Opera. Under sommaren 2012 sjöng Rickard Söderberg titelrollen i Haydns Orlando Paladino på Drottningholms Slottsteater.

Med ett starkt musikaliskt uttryck och en karismatisk scenpersonlighet är Rickard Söderberg en uppskattad konsertsolist och framträder i verk som Händels Messias och Saul, Beethovens Missa Solemnis, Bachs Juloratorium, Mozarts Requiem och C-mollmässa, Haydns Skapelsen liksom i Puccinis Messa di Gloria, Saint-Saëns Requiem och Gounods Mors et vita.

Rickard Söderberg är även en engagerad bloggare och samhällsdebattör. Under hösten 2013 har han nått ut till en bredare publik genom sin medverkan i Körslaget på TV4 och han har även medverkat i Lets Dance på samma kanal. Han har även medverkat i musikalen Doktor Zjivago på Malmö Opera och tävlat i Melodifestivalen med en duett tillsammans med musikalartisten Elize Ryd.


Insläpp 15 minuter innan
Paus: Ja
Servering av mat och dryck i bistron innan konserten.
Vill du slippa köa i pausen, förbeställ i bistron.

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

lördag, 4 februari 2017 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

245kr - 305kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad