Menu

HELSINGBORG PIANOFESTIVAL 2017: YEOL EUM SON

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
torsdag, 31 augusti 2017 kl:19:00

Yeol Eum Son (uttal Jaråm Son) trollband publiken i Dunkers vid konserten för två år sedan. Vi är glada att åter kunna presentera denna unga lysande pianist som är en av Sydkoreas främsta musikambassadörer. Om någon fortfarande anser att asiatiska pianister bara spelar tekniskt men utan känsla så är Yeol Eum Son bevis på att motsatsen.

Yeol Eum Son har självklart en bländande teknik men också stark gestaltningsförmåga. Hon behärskar klassikerna Beethoven och Chopin likaväl som impressionisterna Ravel och Debussy och 1900-talsmästaren Stravinskij. En som fascinerats av Yeol Eums konst är Valeri Gergiev som ofta anlitat henne som solist. Han upptäckte henne efter höga placeringar i både Tchaikovsky International Piano Competition 2011 och i Van Cliburn International Piano Competition 2009. Yeol Eum Son är en mångsidig artist som är hedersambassadör för Seoul Arts Center och hemstaden Wonju. Hon skriver också regelbundet artiklar i en ledande koreansk tidning.

Längd: 2 x 45 minuter plus 30 minuters paus.
Konsertintroduktion 45 minuter före konserten i Teatersalen.

Se hela programmet på www.dunkerskulturhus.se

Festivalpass finns att köpa, kontakta Dunkers kulturhus biljettcentral: 042-107400
Ordinarie: 1525 kronor,
Kulturkort: 1380 kronor

Festivalen arrangeras med Musik i Syd


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 31 augusti 2017 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

275kr - 320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad