Menu

KÄRLEK OCH KEMI: Tiden och kärleken

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
söndag, 15 oktober 2017 kl:14:00

I föreläsningsserien Kärlek och kemi talar vi om allt som hör ihop med kärlek. Kan man framkalla kärlek? Hur påverkar tiden kärlek? Hur kan man uttrycka sin kärlek till nästan?
Kärlek och kemi sätter människan i centrum, kropp och själ, hjärta och hjärna. Vi lyfter upp våra största frågor på scenen och forskarna inkluderar publiken i sina undersökningar.

Tiden och kärleken
Älskade professorn och författaren Bodil Jönsson kommer till Dunkers kulturhus för att tala om Tiden och kärleken.
Hon börjar med att nagla fast vad som är det gemensamma i alla dessa olika kärlekar vi människor upplever. Sedan vrider och vänder hon på vilken inverkan olika tidsandor har på detta det innersta i kärlekens väsen.
Du kommer inte att få några snabba svar men väl kunna börja på reflexionstrådar som kan fortsätta också efter föreläsningen.
Bodil menar att också till synes enkla frågor som ”hur påverkar tiden kärleken?” och ”hur påverkar kärleken tiden?” kan väcka tankar som i sin tur kan ha stor betydelse för framtiden, både den individuella och den gemensamma.
Välkommen att testa dina kunskaper om Tid och Kärlek och att ställa dina egna frågor!

Onumrerade platser – kom i tid!
Insläpp 15 minuter innan
Längd: cirka 1,5 timme

Folkuniversitetet tillsammans med Dunkers Kulturhus

För mer information:
folkuniversitetet.se/kunskapsklubben
eller
dunkerskulturhus.se


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

söndag, 15 oktober 2017 kl: 14:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

185kr - 215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad