Menu

RIGMOR GUSTAFSSON QUARTET

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
fredag, 13 oktober 2017 kl:19:00

Rigmor Gustafsson är unik på den svenska jazzscenen. Tre av hennes album har sålt guld, ett enastående facit som värmländska Rigmor är alldeles ensam om.

Genom åren har Rigmor mottagit ett antal utmärkelser. Förutom de tre guldskivorna har hon fått en Grammis för bästa svenska jazzskiva och tilldelats Kungliga Musikaliska Akademiens Jazzpris. 2015 belönades hon med den kungliga medaljen Litteris et Artibus och sedan hösten 2015 är hon även adjungerad professor vid Ingesunds Musikhögskola.
Hon turnerar med egen kvartett (bas, trummor, piano) runt i Europa, men framträder också som gästartist. Likt en annan värmländska, Monica Zetterlund, har Rigmor blivit folkkär, med sin varma dialekt och genom sina framträdanden i och på Nobelfesten, kronprinsessan Viktorias födelsedag och bröllop, Allsång på skansen, På Spåret osv.

Insläpp 15 minuter innan
Längd: ca 2 x 45 minuter
Paus: Ja
Servering av mat och dryck i bistron innan konserten.
Vill du slippa köa i pausen, förbeställ i bistron.



Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

fredag, 13 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

255kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad