Inställt!

SAMTAL PÅ DUNKERS: RIKARD WOLFF

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Inställt på grund av sjukdom.

Rikard Wolff har gett ut ett flertal album både med egna texter och tolkningar av andras. Särskilt uppmärksammade har hans tolkningar av Edith Piaf blivit. Han har även setts på TV och film och blivit hyllad i rollen som Zac i filmen ”Änglagård”. Rikard Wolff har gett ut en självbiografi ”Rikitikitavi” 2011 som handlar om platser, händelser och möten som varit avgörande i livet. Han har fått en rad utmärkelser och priser; Franska hederslegionen, QX galans pris, Bernadottestipendiet m.fl.
Rikard Wolff samtalar med Lars Svenson.

Kvällen före samt samma kväll ger Rikard Wolff konserter på Dunkers. För mer information om dessa se vår hemsida: dunkerskulturhus.se

Samtal på Dunkers fyller tio år i september 2017! Under åren har vi gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Publikens stora uppskattning har gjort det nödvändigt att fördubbla antalet samtal per säsong. Konceptet innebär att vi bjuder in en gäst som samtalar med en samtalsledare under en timme i Konsertsalen på Dunkers. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal brukar vara oerhört populära och uppskattas av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.

Insläpp 15 minuter innan
Längd: 60-75 min.

Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-11-04 14:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:RIKARD WOLFF

RIKARD WOLFF, Var Beredd på Spotify

The Lion King: Special Edition Original Soundtrack

Var Beredd

RIKARD WOLFF, Pojken På Månen på Spotify

Allt du kan önska! Det bästa från: Rikard Wolff

Pojken På Månen

RIKARD WOLFF, Vackra Pojkar, Vackra Män på Spotify

Allt du kan önska! Det bästa från: Rikard Wolff

Vackra Pojkar, Vackra Män

Wolff växte upp i Gubbängen i Farsta och sedan 10-årsåldern i Karlstad. Han började 1978 vid Skara skolscen och påbörjade sedan sin professionella skådespelarbana i teatergruppen Vågspel i Södertälje och verkade 1980–1982 vid Hilda Hellwigs Teater Aurora, där han gjorde titelrollen i Friedrich Schillers Don Carlos 1981. Han ägnade sig också åt musikaliska studier och har genom åren sedan 1982 framträtt och turnerat med en mängd uppmärksammade sångföreställningar på scen och tv med framför allt fransk chanson av för honom djupt centrala personligheter som Edith Piaf, Jacques Brel och Barbara, men även till exempel Barbro Hörberg, Maria Callas och Karl Gerhard.


1984–1987 studerade han vid Teaterhögskolan i Malmö och inledde ett återkommande samarbete med regissören Richard Günther med titelrollen i den uppmärksammade examensproduktionen Mefisto. Denna sorts sorgesamma och kraftfullt, passionerat utstrålande karaktärer har han sedan ofta gestaltat. Under studietiden inledde han också ett återkommande samarbete med Suzanne Osten och Unga Klara i Affären Danton (1986) och filmdebuterade i Ostens Livsfarlig film (1988). Med den framträdande rollen som poeten Paul Andersson i Birgitta Stenberg-tv-serien Apelsinmannen (1990) blev han ett känt ansikte för en större publik. Detta ledde till ännu ett långvarigt regissörs-samarbete, denna gång med Colin Nutley med en serie långfilmer sedan Änglagård (1992), vilket blev ett genombrott i radarpar med Helena Bergström. Han har sedan medverkat i en mängd filmer och tv-produktioner.


På scen har han verkat vid en rad teatrar och bland annat spelat på Dramaten i till exempel I väntan på Godot (1990) som luffarpar med Tommy Berggren, Hamlet på Östgötateatern (1995), Zac i A Chorus Line (2002) på GöteborgsOperan, Shakespeares Rikard III (2006) på Riksteatern, Konferencieren i Colin Nutleys uppsättning av Cabaret (2008) med mera på Stockholms stadsteater. Han har också gjort framträdande rollen på Malmö stadsteater, Malmö Opera, Göteborgs stadsteater, Teater Galeasen och Vasateatern. Rollen som Antonio Salieri i Peter Schaffers Amadeus gjorde han både på Riksteatern 1994 och på Stockholms stadsteater 2005.


Genom åren har han även skrivit och framfört egna och nykomponerade sånger och spelat in ett flertal skivor. 2001 fick han en Grammis för Min allra största kärlek. Wolff deltog i invigningen av Friends Arena, där han bland annat framförde en av hans mest välkända sånger, "Pojken på månen". Han medverkade i Melodifestivalen 2013 med bidraget "En förlorad sommar", skrivet av Tomas Andersson Wij, och kom på 7:e plats i deltävlingen i Göteborg.


I juli 2013 tillkännagavs i Sveriges Televisions direktsändning av tv-programmet Allsång på Skansen, att Wolff för sitt stora engagemang för fransk musik och kultur utnämnts av Frankrikes president, Francois Hollande, till Riddare av Franska Hederslegionen. År 2011 utkom hans självbiografi Rikitikitavi.