Menu

SOUNDS LIKE: ESSENS:1

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
fredag, 13 april 2018 kl:19:00

OBS! Konserten är flyttad till Teatersalen. Onumrerade platser.

Fiol och klarinett. Datorer och effektpedaler.
essens:1 är en duo med Ian Peaston på elfiol och Per Johansson på elklarinett. Genom att koppla upp sina klassiska instrument till datorer och styra effekter med hjälp av sina pedaler loopar de ihop tusentals fantastiska ljud från ett hisnande urval av genrer och allt sker helt och hållet live!
Genom deras nyskapande kombination av pop-, folk-, film-, klassisk och nyskriven musik, bland annat av nutida svenska tonsättare Tobias Broström och Johan Ullén, får lyssnare i alla åldrar njuta av essensen av bra musik oavsett genre.

Inom klassisk konstmusik har den nutida musiken fört en marginaliserad tillvaro. Som ett försök att skapa en ny plats för dagens nyskrivna musik, vill vi i ett samarbete mellan Dunkers Kulturhus, Helsingborgs Kammarmusikförening och Musik i Syd starta konsertserien Sounds Like! med spelplats Dunkers Kulturhus.

Ingår i #FST100 – Tonsättarweekend 13 och 14 april.
År 2018 firar Föreningen Svenska Tonsättare 100 år. Det firas på Dunkers Kulturhus med en manifestation för konstmusiken. Vi bjuder på musikframträdanden av essens:1, The Riot Ensemble och Musica Vitae, workshops och seminarier.

Arrangemanget är i samarbeta med Musik i Syd & Helsingborgs Kammarmusikförening.

Insläpp 15 minuter innan
Barservering innan konserten.





Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

fredag, 13 april 2018 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad