Menu

CELTIC CHRISTMAS - WEST OF EDEN

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
söndag, 17 december 2017 kl:17:00

Celtic Chrimstas - en julkonsert med West of Eden!

West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum. Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som Fairytale Of New York blandas till en unik och stämningsfull julkonsert.

West of Eden är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkband, dessutom med ett gott internationellt rykte som gör att de bl.a. kallats för The Best of Contemporary Folk av Irish Music Magazine.

I år firar bandet tjugo år, vilket man firat med att ge ut med samlings-boxen No Time Like the Past. Den har fått flera lysande recensioner.

Genom åren har man byggt upp en trogen publik med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den keltiska folkmusiken.

West of Eden är:
Lars Broman - fiol
Martin Holmlund - bas
Ola Karlevo - trummor, bodhran
Jenny Schaub - sång, dragspel, tin whistle
Martin Schaub - sång, akustisk gitarr, piano
Henning Sernhede - gitarr, mandolin

Längd: 90 min utan paus

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

söndag, 17 december 2017 kl: 17:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

150kr - 235kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad