Menu

JACOB KARLZON TRIO - NOW

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
fredag, 9 februari 2018 kl:19:00

Jag skriver och framför musik som ett soundtrack för att kunna fånga och beskriva atmosfärer och känslor. De är för mig mycket viktiga element i musiken. Redan som liten gillade jag att springa runt och låta upplevelsen av omgivningen förstärkas av den musik jag lyssnade på i min freestyle. Det är musik för den inre filmen som integrerar alla genrer och känslomässiga tillstånd och bildresan börjar så snart CD:n snurrar.

Så säger Jacob Karlzon - en musiker med bred pallett och en vid musikalisk horisont. År 2010 utsågs han till Årets Jazzmusiker och han älskar att jobba med ytterligheter. Allting utgår från hans instrument och han uttryck varierar från det mest finstämda till kraftiga tonkaskader i hög volym. Jacob Karlzon skapar underbara, stora musikaliska bilder med sina låtar och med hjälp av sin briljanta teknik sätter han alltid det musikaliska innehållet i centrum.

Tillsammans med sina medmusikanter i JK3 - Morten Ramsbøl på bas och Rasmus Kihlberg på trummor - skapar Jacob Karlzon ett kraftfullt ljudlandskap med hög intensitet. Varje enskilt spår på den senast CD:n NOW visar olika delar av Jacobs musikaliska spektrum - utan att han förlorar kärnan i sin egen musikaliska identitet..

Jacob berättar att han började med jazz eftersom han tyckte det var spännande att spela improviserad musik. Att spela live är för mig det mest ursprungliga tillståndet i musiken och improvisationen är direkt kommunikation med publiken. Jag älskar det, säger Jacob med ett eftertyck som inte lämnar någon plats för tvivel. En konsert ska vara en extatisk upplevelse för publiken såväl som för musikerna.

Medverkande: Jacob Karlzon - piano, Morten Ramsbøl - bas, Rasmus Kihlberg - trummor


Numrerade platser
Längd: ca 90 minuter
Ingen paus

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

fredag, 9 februari 2018 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

170kr - 275kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad