Menu

SOUNDS LIKE: GONG

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
torsdag, 13 september 2018 kl:19:00

När fyra unga slagverkare spelar musik tillsammans kan du inte räkna med annat än en slagkraftig konsert med något för alla lyssnare. GONG spelar unik musik som är skräddarsytt för gruppen och den breda repertoaren består till stor del av verk skrivna för melodiska slagverksinstrument: allt från Bach till Mozart och nummer med inspiration från bland annat jazz och flamenco. Kvällens konsert bjuder på en blandning av nytt och ännu nyare material.
Kvartetten består av Johan Söderholm, Frans Klingfors, Petter Hedbom och Malin Sjökvist.

Det här är sounds like:
Vad låter det här som? Konsertserien sounds like slår ett slag för nutida konstmusik med såväl internationella som lokala artister. Vi tar steget in i vår egen moderna tid och lämnar den klassiska musiken från 1700- och 1800-talen långt bakom oss. För att ge nyskriven musik en chans har Dunkers kulturhus, Helsingborgs Kammarmusikförening och Musik i Syd skapat konsertserien sounds like. Här griper vi tag i det som har producerats under 1900-talets senare hälft och därefter. Målet är att erbjuda en bred repertoar, nya musikupplevelser och nya spännande vägar in i den nutida konstmusikens fantastiska värld. Välkommen till nuet. Välkommen till sounds like.


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 13 september 2018 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad