Menu

JAN LUNDGREN & SCOTT HAMILTON QUARTET

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
söndag, 10 februari 2019 kl:17:00

A Perfect Match, så kan kombinationen Scott Hamilton - Jan Lundgren beskrivas. Svängig jazzmusik av allra högsta kvalitet.
Samspelet mellan Lundgren och Hamilton är närmast telepatiskt. Swing, sound, harmoni och struktur följs åt, så att man skulle kunna tro att de har spelat tillsammans hela livet.
Denna afton får vi höra dem tillsammans med några av Skandinaviens bästa jazzmusiker Mårten Ramsbøl på bas och Kristian Leth på trummor.
Kvällens repertoar består av kända jazzevergreens blandat med melodier från den svenska sångskatten, arrangerade av Lundgren, så att de får denna älskade svenska jazzton, som de flesta förknippar med Jan Johanssons universum.
Här kan man lugnt säga att det skickas en vänlig tanke till Jan Johansson-Stan Getz-tiden. Jan Lundgren och Scott Hamilton är var för sig de absolut bästa tolkarna av denna unika jazzstil.

På scen:
Jan Lundgren: Piano
Scott Hamilton: Tenorsaxofon
Kristian Leth: Trummor
Mårten Ramsbøl: Bas

Längd: ca 2 timmar
Paus: ja

Arrangör: Jazz i Helsingborg


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

söndag, 10 februari 2019 kl: 17:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225kr - 320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad