Menu

SAMTAL PÅ DUNKERS: HENRIK BERGGREN

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
lördag, 4 maj 2019 kl:14:00

Henrik Berggren är journalist, författare och historiker. Han är verksam som ledarskribent på Dagens Nyheter, där han även varit kulturchef. Han har skrivit en rad verk om svensk 1900-tals historia, bland annat: Är svensken människa? Om gemenskap och oberoende i det moderna Sverige, Underbara dagar framför oss. En biografi över Olof Palme, och Dag Hammarskjöld: att bära världen. Nu är han aktuell med första delen i vad som kommer att bli en trilogi om Sverige under krigsåren. Landet utanför. Sverige och kriget 1939-1940 skildrar hur kända och mindre kända svenskars liv gestaltade sig under det första krigsåret. Under 2018 utkom även Henrik Berggrens bok om det mytomspunna året 1968. I boken 68 berättar han i åtta essäer och med över 140 bilder heltäckande om allt från ungdomsrevolt till de politiska strömningarna som präglade året.
Henrik Berggren samtalar med Mikael Olsson Al Safandi.

Samtal på Dunkers har funnits i mer än 10 år. Under åren har vi gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Konceptet innebär att vi bjuder in en gäst som samtalar med en samtalsledare under en timme i Konsertsalen på Dunkers. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal brukar vara populära och uppskattas av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.

Längd: 60-75 min.

Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

lördag, 4 maj 2019 kl: 14:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150kr - 215kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad