Helsingborg Pianofestival 2019: Elisabeth Leonskaja

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Elisabeth Leonskaja räknas till de legendariska stora ryska pianisterna tillsammans med bland andra Sviatoslav Richter och Emil Gilels.

Hennes exceptionella talang upptäcktes tidigt och hon fick studera vid konservatoriet i Moskva. Under konservatorietiden vann Elisabeth Leonskaja priser i de stora tävlingarna Enescu, Marguerite Long och Queen Elisabeth competitions. Hennes musikaliska utveckling kom att påverkas av samarbetet med Sviatoslav Richter. Han blev hennes lärare och de kom också ofta att konsertera tillsammans. Samarbetet fortsatte fram till Richters död 1978. 1997 lämnade Leonskaja Sovjetunionen och bosatte sig i Wien. Hennes debutkonsert i Wien blev starten på en ny blomstrande karriär. Hon har framträtt med de ledande orkestrarna i världen, vid många av de stora festivalerna och hon hinner hon också med att spela kammarmusik med Emerson, Borodin och Artemiskvartetterna. Hennes skivinspelningar har fått många utmärkelser.

Se hela programmet för Helsingborg Pianofestival 2019 på www.dunkerskulturhus.se

Ingår i Festivalpasset som ger entré till alla konserter och föredrag.
Fullpris 1920 kronor, med Kulturkortet 1700 kronor.
Kontakta Dunkers kulturhus biljettcentral för att köpa festivalpasset: 042-107400

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-30 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook