Helsingborg Pianofestival 2019: Iiro Rantala

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Iiro Rantala är en finsk pianist med härlig utstrålning, som behärskar både klassisk musik och jazz på toppnivå. På Dunkers möter vi en improvisatör som rör sig obehindrat mellan klassiskt och jazz.

Iiro är född 1970 och studerade vid Sibelius-Akademin och Manhattan School of Music i New York 1988-1993. Tillsammans med kontrabasisten Eerik Siikasaari och batteristen Rami Eskelinen blev han vida känd med Trio Töykeät, en av Finlands mest beresta jazzensembler med uppträdanden bland annat i Fjärran Östern och Australien. År 2008 framträdde han med en ny triobesättning, Iiro Rantala New Trio. Utöver honom själv på piano består trion av Marzi Nyman, gitarr och Felix Zenger, som bland annat gör vokala trumljud, inom hip hop-musiken känt som ”beatboxing”.

Som kompositör har Rantala främst skrivit för triosammansättning, men i verkförteckningen finns även musik för musikaler och dansproduktioner. Iiro spelar gärna på en och samma konsert en pianokonsert av Mozart och sina jazzkompositioner. Hans tredje soloalbum är en hyllning till Finland mentaliteten, humorn och melankolin i den speciella finska själen och Iiro porträtterar den i en komposition för varje månad.

Se hela programmet för Helsingborg Pianofestival 2019 på www.dunkerskulturhus.se

Ingår i Festivalpasset som ger entré till alla konserter och föredrag.
Fullpris 1920 kronor, med Kulturkortet 1700 kronor.
Kontakta Dunkers kulturhus biljettcentral för att köpa festivalpasset: 042-107400

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-31 14:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: