Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Hettan På Dunkers Kulturhus

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Klimatet förändras. Än så länge går det att bromsa den globala uppvärmningen, om vi agerar tillsammans. 15 september har du möjlighet att vara del av omställningen. Kom och hör klimatforskare och engagerade musiker, prata med energirådgivare och klimatpsykologer!

Hur kan vi människor möta klimatförändringarna? Vilka val kan vi som privatpersoner fatta? De här frågorna går vi till botten med i ett maffigt program på scenen och med klimatsmarta utställare i hela huset. Bland talarna finns Sveriges representant i FN:s klimatpanel, professor Markku Rummukainen. För musik står Annika Norlin (Säkert!) och Bicycle Beat Sweden som spelar på cyklar. Och så bjuder vi på klimatsmart tilltugg, klimatpsykologi och energi- och klimatrådgivning från Helsingborg stad.

För Helsingborg är Sveriges bästa miljökommun! För tredje året i rad utsågs Helsingborg till miljöbäst i Sverige 2019. Det ska vi fira genom att berätta om en del av det fantastiska arbetet som ligger bakom utmärkelsen. Dagens moderator är Fredrik Berling, programledare med rötterna i Helsingborg.

Forskningseftermiddagen Hettan är ett samarbete med Helsingborgs stad, Folkuniversitetet och Dunkers kulturhus

Föreläsare
Huvudtalare är professor Markku Rummukainen, Sveriges representant i FN:s klimatpanel och forskare vid Lunds universitet. Bland övriga talare finns Hanna Olvenmark, expert på hur vi kan laga billig, klimatsmart och supergod mat, samt klimatpsykolog Frida Hylander. Moderatorer för dagen är Fredrik Berling och Torill Kornfeldt.


Fri entré för barn och unga till och med 19 år. För bokning kontakta Dunkers kulturhus biljettcentral 042-107400.

Tid: kl. 13.00-17.00
Onumrerade platser

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-15 13:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: