Samtal På Dunkers: Jonas Hassen Khemiri

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Jonas Hassen Khemiri är en av våra mest hyllade och lästa unga författare och dramatiker. Romanerna Ett öga rött, Montecore, Jag ringer mina bröder och Allt jag inte minns har översatts till ett tjugotal språk och Khemiris pjäser har spelats av ett flertal internationella teaterkompanier. Debutpjäsen Invasion! tilldelades en Village Voice Obie Award för bästa manus och för sina böcker har Khemiri tilldelats bland annat Augustpriset, PO Enquists pris för unga författare på väg ut i Europa, Sveriges Radios Romanpris, Borås Tidnings Debutantpris, Aniarapriset samt Tidningen Vi:s litteraturpris.
Jonas Hassen Khemiri publicerade 2013 ett öppet brev i Dagens Nyheter till justitieminister Beatrice Ask i med anledning av Reva-debatten. Brevet fick stor uppmärksamhet och länkades av många på nätet och publicerades bland annat i New York Times. Samma år startade Khemiri en skrivarworkshop för papperslösa i samarbete med Ingen människa är illegal.
Khemiris sjätte pjäs, ? [ungefär lika med] hyllas av både kritiker och besökare och har spelats för utsålda hus. Khemiris senaste roman Allt jag inte minns tilldelades Augustpriset 2015.
Samtalsledare: Mikael Olsson al Safandi

Samtal på Dunkers har funnits i mer än 10 år. Under åren har vi gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Konceptet innebär att vi bjuder in en gäst som samtalar med en samtalsledare under en timme i Konsertsalen på Dunkers. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal brukar vara populära och uppskattas av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.

Längd: 60-75 min.

Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-30 14:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: