Lokalhistoriskt Föredrag: De Obesuttnas Kulturarv

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

De obesuttnas kulturarv och fattigdomens arkeologi
Martin Hansson, universitetslektor i Historisk arkeologi, berättar mer om projektet som strävar efter att synliggöra de människor som inte fått någon plats i historiebeskrivningen. Det är allt från torpare och backstugusittare till städernas arbetare. Gemensamt är att de levde under dåliga och osäkra villkor. Dessa människor lämnade inte många spår efter sig, varken i de arkeologiska fynden eller i arkiv och kartor.
Martin Hansson är universitetslektor i Historisk arkeologi på Institutionen för arkeologi och antikens historia, på Lunds universitet.

Lokalhistoriska föredrag
Historia är inte bara händelser från det som har hänt, det handlar lika mycket om oss i dag som
om alla och allt som har hänt före oss. Det är dåtid och nutid på samma gång. Är du nyfiken
ska du inte missa dessa lokalhistoriska föredrag i samarrangemang med Helsingborgs museiförening
och Studiefrämjandet.

Längd: ca 1 timme
Onumrerade platser
Fri entré med Helsingborgs museiförenings årskort

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-04 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: