Menu

Kammarmusik: Hyllning Till Lars Gullin

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
lördag, 28 september 2019 kl:19:30

En av våra största jazzmusiker hyllas i denna konsert. Lars Gullin var en lysande improvisatör och mångsidig kompositör. Fredrik Lindborgs trio ger tillsammans med en stråkkvartett nya tolkningar av Gullins bästa kompositioner. Tonen är någonstans mellan cool och bop, kryddad med svensk folkton
och ett par stänk av vemod. Under kvällen framförs bland annat Dyningar, Dannys Dream, Ive Seen, Kärlekens ögon och Prima Vera.

Längd: två gånger 45 minuter
Paus: Ja

Helsingborgs kammarmusikförening arrangerar konserterna i samarbete med Dunkers kulturhus, Jazz i Helsingborg och Musik i syd.

för mer information besök: hkmf.se, dunkerskulturhus.se eller jazzihelsingborg.se

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

lördag, 28 september 2019 kl: 19:30

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad