Menu

SAMTAL PÅ DUNKERS: Olof Lundh

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
lördag, 6 april 2024 kl:14:00

Olof Lundh är journalist på TV4 och har varit med och byggt upp webbplatsen Fotbollskanalen från grunden. Han skriver även krönikor om idrott och affärer i Dagens Industri och har en egen podcast där han intervjuar personer ur fotbollens värld. Han har både utsetts till årets sportjournalist och tilldelats priset som årets nyhetsjournalist. Lundh har deltagit alla säsonger i frågesportprogrammet Alla mot alla och sägs vara en riktig vinnarskalle. Han har skrivit böcker om såväl Allsvenskan som herrlandslaget i fotboll. Hans senaste bok Templet i öknen – så köpte Qatar världens största sport är den första bok som skrivits om sporttvätt i Sverige, och handlar om hur idrott och politik lever i symbios i dagens fotbollsvärld. Med boken går Olof Lundh till botten med korruptionen och hyckleriet i den globala fotbollen samt hur den sålt ut vartenda ideal den hade. Med boken nominerades han till Årets röst i Stora journalistpriset.

Samtalsledare är Marjan Svab.
Marjan Svab, journalist och författare. Han har jobbat för Helsingborgs Dagblad i 26 år, och driver bl a HIF-podden från sportredaktionen. Konstnärlig magister i kreativt skrivande vid Lunds universitets författarskola. Drivkrafter i arbetet och livet: Alla människor har en bra historia att berätta. Lär nytt. Var nyfiken. Ha roligt.

Efter samtalet finns möjlighet till bokinköp och signering i samarbete med Akademibokhandeln Killbergs bokhandel.

Längd: 60 minuter

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

lördag, 6 april 2024 kl: 14:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad