Menu

SAMTAL PÅ DUNKERS: John Taylor

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
lördag, 27 april 2024 kl:14:00

John Taylor är trädgårdsmästaren som medverkat i SVT:s långkörare Trädgårdstider, vars tittare har charmats av under många år. Få kan matcha en så stark personlighet med ett så gediget odlingskunnande. Han kom till Sverige och den skånska myllan på 90-talet och har bland annat utvecklat Slottsträdgården i Malmö och varit konstnärlig ledare för trädgårdsveckorna på Sofiero slott 2021. På Tjolöholms slott var han slottsträdgårdsmästare och utvecklade och återskapade trädgården i den ursprungliga Arts & Crafts-andan. Hans två senaste böcker Taylors trädgård och Taylors frukt och bär är inspirerande, oavsett förkunskaper, och ger handfasta råd till läsaren. När John inte föreläser, spelar in TV-program eller podcasten Trädgården med Pernilla Månsson Colt, vårdar han sin koloniträdgård och planterar äppelträd till sin ciderproduktion.

Samtalsledare är Teddy Landen.
Teddy Landen är en rutinerad TV-journalist från bland annat Sydnytt och TV4, som sedan 2008 driver eget företag som moderator och filmare. Efter bokstavligt talat tusentals intervjuer är nyfikenheten på andra människors perspektiv fortfarande lika brinnande.

Efter samtalet finns möjlighet till bokinköp och signering i samarbete med Akademibokhandeln Killbergs bokhandel.

Längd: 60 minuter

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

lördag, 27 april 2024 kl: 14:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad