Menu

SAMTAL PÅ DUNKERS: Prinsessan Christina

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
torsdag, 23 maj 2024 kl:15:00

Prinsessan Christina, Fru Magnuson gästar Dunkers kulturhus med anledning av nya boken Josephine: Avlägsen i tid - men nära mig. Boken handlar om hennes farfars farfars mor Drottning Josefina – drottning av Sverige och Norge och maka till Oskar I. Prinsessan Christina har omfamnat sin släkthistoria och skrivit ett personligt porträtt om Bernadotte-dynastins doldis.

Efter studenten studerade hon vid Radcliffe College i USA och senare konsthistoria vid Stockholms universitet. I många år var hon arbetande styrelseordförande för Svenska Röda Korset och har också haft uppdrag för Internationella Röda Korset. Otaliga kungliga representationsuppdrag och engagemang för svensk dans och andra kulturyttringar finns bland hennes många insatser. Tillsammans med Carl Otto Werkelid har hon tidigare skrivit böckerna Dagar på Drottningholm (2016) och Hon kallades Daisy (2020).

Josephine, varifrån boken grundar sig i, var from katolik och ett franska revolutionens barnbarn. Hennes far var adoptivson till Napoleon och hennes farmor kejsarinna av Frankrike. Med lockande list från Karl XIV Johan, blev hon kronprins Oscars hustru för att sätta fart på den nya kungaätten. Josephine gjorde även en stor insats för fattiga mödrar och änkor med barn. Hon stod även bakom sin makes reformarbete med bland annat Lagen om lika arvsrätt för män och kvinnor och om förbättrad fattigvård.

Boken är Prinsessan Christinas tredje bok som hon skrivit tillsammans med journalisten och kulturskribenten Carl Otto Werkelid.

Efter samtalet finns möjlighet till bokinköp och signering i samarbete med Akademibokhandeln Killbergs bokhandel.

Längd: 60 minuter
Biljettgräns: 6 biljetter per bokning

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 23 maj 2024 kl: 15:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad