Menu

CRISTINA BRANCO - IDEALIST TOUR

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
fredag, 20 februari 2015 kl:19:00

Sångerskan Cristina Branco är i dag en av de främsta företrädarna för den portugisiska folkmusiken fado, en musikform inspirerad av portugisiska sjömansvisor, brasiliansk och arabisk musik och afrikanska slavsånger.
Hennes senaste album, trippel-CD:n ”Idealist”, är en slags sammanfattning av hennes karriär så långt. Men inte bara en nostalgisk återblick: albumet innehåller också tre splitternya låtar, däribland en traditionell fado.
Ricardo Dias, som spelar piano, dragspel, säckpipa och olika slags flöjt, har arbetat med Cristina Branco sedan 2005. Han är också medlem av Brigada Victor Jara, ett portugisiskt folkmusikband, som spelat in flera CD-skivor.
Bernardo Couto trakterar portugisisk gitarr, och förutom Cristina Branco samarbetar han också med Antonio Zambujo.
Bernardo Moreira är en mycket erfaren basist, som spelat med jazzstorheter som Eddie Henderson, Norman Simmons och Al Grey. 1993 turnerade han i USA med sin kvintett och Steve Nelson, och samma år gav han flera konserter i Spanien med Norma Winstone och Conrad Herwig.

Medverkande:
Ricardo Dias – piano, accordion
Bernardo Cotou – Portuguese guitar
Bernardo Moreira – double bass


Barservering en timme innan föreställning och i pausen utanför konsertsalen.

Längd: ca 2 timmar inkl. paus

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

fredag, 20 februari 2015 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

240kr - 275

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad