kl: 19:00

CRISTINA BRANCO - IDEALIST TOUR

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Sångerskan Cristina Branco är i dag en av de främsta företrädarna för den portugisiska folkmusiken fado, en musikform inspirerad av portugisiska sjömansvisor, brasiliansk och arabisk musik och afrikanska slavsånger.
Hennes senaste album, trippel-CD:n ”Idealist”, är en slags sammanfattning av hennes karriär så långt. Men inte bara en nostalgisk återblick: albumet innehåller också tre splitternya låtar, däribland en traditionell fado.
Ricardo Dias, som spelar piano, dragspel, säckpipa och olika slags flöjt, har arbetat med Cristina Branco sedan 2005. Han är också medlem av Brigada Victor Jara, ett portugisiskt folkmusikband, som spelat in flera CD-skivor.
Bernardo Couto trakterar portugisisk gitarr, och förutom Cristina Branco samarbetar han också med Antonio Zambujo.
Bernardo Moreira är en mycket erfaren basist, som spelat med jazzstorheter som Eddie Henderson, Norman Simmons och Al Grey. 1993 turnerade han i USA med sin kvintett och Steve Nelson, och samma år gav han flera konserter i Spanien med Norma Winstone och Conrad Herwig.

Medverkande:
Ricardo Dias – piano, accordion
Bernardo Cotou – Portuguese guitar
Bernardo Moreira – double bass


Barservering en timme innan föreställning och i pausen utanför konsertsalen.

Längd: ca 2 timmar inkl. paus

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-02-20 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Helsingborg, Kungsgatan 11


Fler tillfällen:Cristina Branco

Cristina Branco, Alfonsina Y El Mar på Spotify

Ulisses

Alfonsina Y El Mar

Cristina Branco, Fado Perdicão på Spotify

Murmúrios

Fado Perdicão

Cristina Branco, Sete Pedaços De Vento på Spotify

Ulisses

Sete Pedaços De Vento

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Laleh Väcker Vårkänslorna Till Liv Med Nya Singeln
PRESS
18 jan
kl: 09:50

Laleh Väcker Vårkänslorna Till Liv Med Nya Singeln "tack Förlåt"

Som vi har längtat - nu är Laleh äntligen tillbaka med helt ny musik! En av Sveriges absolut största artister släpper idag sin nya svenska singel "Tack Förlåt". Med ett livsbejakande budskap är låten, liksom Lalehs karakteristiska uttryckssätt lika hoppfullt som vi älskar att höra henne. I vår kommer ett album vars titel ännu hålls hemlig, men till dess - låt vårkänslorna...

Bild på Louisiana Avenues Debutalbum
PRESS
18 jan
kl: 09:50

Louisiana Avenues Debutalbum "2107 Delachaise" Är Här!

Louisiana Avenue - glädjeorkestern som tar dig till Mardi Gras utan att åka en meter - är äntligen här med sitt debutalbum! I början av januari släppte de singeln "Do Your Dance" och idag den 18 januari släpper de sin allra första platta "2107 Delachaise". Releasekonsert den 25 januari på Fasching! "Efter att handlöst slängt sig ut långt utanför den berömda boxen och investerat...


Hitta oss på Facebook