kl: 19:00

CRISTINA BRANCO - IDEALIST TOUR

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Sångerskan Cristina Branco är i dag en av de främsta företrädarna för den portugisiska folkmusiken fado, en musikform inspirerad av portugisiska sjömansvisor, brasiliansk och arabisk musik och afrikanska slavsånger.
Hennes senaste album, trippel-CD:n ”Idealist”, är en slags sammanfattning av hennes karriär så långt. Men inte bara en nostalgisk återblick: albumet innehåller också tre splitternya låtar, däribland en traditionell fado.
Ricardo Dias, som spelar piano, dragspel, säckpipa och olika slags flöjt, har arbetat med Cristina Branco sedan 2005. Han är också medlem av Brigada Victor Jara, ett portugisiskt folkmusikband, som spelat in flera CD-skivor.
Bernardo Couto trakterar portugisisk gitarr, och förutom Cristina Branco samarbetar han också med Antonio Zambujo.
Bernardo Moreira är en mycket erfaren basist, som spelat med jazzstorheter som Eddie Henderson, Norman Simmons och Al Grey. 1993 turnerade han i USA med sin kvintett och Steve Nelson, och samma år gav han flera konserter i Spanien med Norma Winstone och Conrad Herwig.

Medverkande:
Ricardo Dias – piano, accordion
Bernardo Cotou – Portuguese guitar
Bernardo Moreira – double bass


Barservering en timme innan föreställning och i pausen utanför konsertsalen.

Längd: ca 2 timmar inkl. paus

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-02-20 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Helsingborg, Kungsgatan 11


Fler tillfällen:Cristina Branco

Cristina Branco, Alfonsina Y El Mar på Spotify

Ulisses

Alfonsina Y El Mar

Cristina Branco, Fado Perdicão på Spotify

Murmúrios

Fado Perdicão

Cristina Branco, Sete Pedaços De Vento på Spotify

Ulisses

Sete Pedaços De Vento

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Labyrint - En Poetisk Och Visuell Teaterupplevelse
PRESS
13 aug
kl: 11:20

Labyrint - En Poetisk Och Visuell Teaterupplevelse

Poeten Felicia Mulinari och regissören Saga Gärde står bakom pjäsen Labyrint om en flicka och hennes mamma, som tar avsked av mormor som bor långt borta. I ett färgglatt, bubbligt universum med lekfulla animationer och ett spännande ljudlandskap skapas en föreställning som sätter barns frågor om längtan och avsked i centrum. Det blir en konstupplevelse där barnen får använda alla...

Bild på Imenella Släpper Nya Singeln
PRESS
10 aug
kl: 15:00

Imenella Släpper Nya Singeln "chagga"

Män har i alla tider använt ordet chagga (hora, slampa, orre) för att förtrycka oss kvinnor och vår sexualitet. Med den här låten vill jag påminna om att ordet inte är könsbundet. Varför skulle män inte kunna vara chaggas?!  LYSSNA: https://Imenella.lnk.to/Chagga Imenella är namnet på allas läppar just nu. Imenella startade sin artistkarriär med ett mäktigt framträdande på...

Bild på Little Jinder Släpper Nya Singeln Pinocchio Inför Spelningen På Way Out West
PRESS
10 aug
kl: 10:30

Little Jinder Släpper Nya Singeln Pinocchio Inför Spelningen På Way Out West

Little Jinder fortsätter att portionera ut höjdpunkter. I vintras väckte hon oss ur mörkret med "Hålla Handen" - en duett med "en av de ca tre real artisterna vi har i det här landet" - Lykke Li. Efter det fastställde hon sin plats på toppen med hyllade singeln "Heartbreaker" featuring Lorentz och en påkostad video regisserad av Daniel Skoglund (Acne), fotad av Crille Forsberg, som...

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter