Menu

WEST OF EDEN - CELTIC CHRISTMAS

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
fredag, 4 december 2015 kl:19:00

West of Eden – Celtic Christmas
För nionde året i rad turnerar West of Eden, Sveriges främsta folkrockband, med de mycket omtyckta Celtic Christmas-konserterna. De bjuder på kända och okända keltiska julsånger från 1300-talet och fram till dagens datum.

De bjuder på kända och okända keltiska julsånger från 1300-talet och fram till dagens datum, uppblandat med engelska carols, irländskt låtspel och West of Edens egna låtar.

Genom åren har bandet utforskat den keltiska musiken och samarbetat med välkända musiker från bland annat The Chieftains, Riverdance, Alison Krauss & Union Station, Mark Knopflers band med flera.

En konsert med West of Eden blir en resa mellan akustiskt historieberättande och glad, uppsluppen folkrock, alltid framförd med kärlek och respekt för den keltiska musiken.

Baren öppnar 30 minuter innan konserten.

Längd: ca 1,5 timme


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

fredag, 4 december 2015 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

200kr - 225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad