Menu

ODDJOB

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Konsertsalen
fredag, 8 april 2016 kl:19:30

Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk. -Spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga. För er som eventuellt inte ännu gjort er bekanta med Oddjob, så har de under snart två decennier hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen är de i höst aktuella med nytt spännande album där de bland annat fördjupar sig i samplingsteknik.

Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras fem skivor, och redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten. I höstas släppte bandet sitt nya studioalbum, Folk. Här utforskar gruppen svensk folkmusik genom att sampla och använda fältinspelningar som grävts fram ur Svenskt visarkivs digna samling. Det medryckande soundet som präglas av ett spel mellan det lekfulla och seriösa sammanflätas med kulning och nyckelharpa i en ohelig men spännande allians mellan det gamla och det nya.

Oddjob består av: Goran Kajfes - trumpet, effekter, congas, Per Ruskträsk Johansson - saxofoner, basklarinett, slagverk, Peter Forss - elbas, kontrabas, synthbas, Daniel Karlsson - piano, orgel och synth, Janne Robertsson - trummor, slagverk.

På Grammisgalan 2014 var det dags igen då Oddjob tog emot priset för Årets Barnalbum. På galan tackade de sina förebilder som J. Johansson, G. Riedel, J. Wadenius m fl. Temat för musiken är djurens värld och riktar sig till de mindre lyssnarna. Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen. Till albumet kommer även en tillhörande bok till barnen. Inuti boken finns det en bild per låt där barnen får vägledning kring varje djur t.ex. Igelkotten försöker ta sig över vägen och ”Blir spiggen uppäten av hajen?”. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan barnen associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar.

Samarrangemang med The Tivoli och Jazz i Helsingborg

Paus: ja

För mer information besök:
www.dunkerskulturhus.se


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

fredag, 8 april 2016 kl: 19:30

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad