TRIODAG: Trio LEK

Dunkers Kulturhus KonsertsalenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Triodag med klassisk kammarmusik, klezmer och jazz.
Ett samarbete mellan Dunkers kulturhus och Helsingborgs Kammarmusikförening.

Trio LEK gjorde stor succé i somras med sitt framträdande i Kullabygdens musikveckor. Pianisten David Huang, som förra året vann det mycket prestigefyllda Solistpriset, har lierat sig med två andra unga lysande musiker: violinisten Daniel Migdal, som framträtt som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester och Kungliga Filharmonikerna och norska cellisten Frida Fredrikke Wler som var en av de tre finalisterna i Solistpriset 2014. Trio LEK spelar två stora klassiker: Sjostakovitjs Trio nr. 2 i E-moll op. 67 och Mendelssohns Trio nr. 1 i D-moll op. 49. Dessutom ett nytt spännande stycke av hyllade Andrea Tarrodi: Akacia.

Heldagspaket för Triodagen finns att köpa i biljettcentralen på Dunkers kulturhus, 042-107400.

Program för hela Triodagen:
12.00 Trio LEK
14.30 Stahlhammer Klezmer Classic - Klezmermusik med själ och känsla
17.00 Jan Lundgren och Pannakotta

För mer info:
www.dunkerskulturhus.se
Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-02-14 12:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: