Menu

MATTIAS ALKBERG - Diktuppläsning & akustisk konsert

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Teatersalen
torsdag, 10 november 2016 kl:19:00

Mattias Alkberg är född 1969 i Boden och bosatt i Luleå. Sedan debuten 1989 har han gett ut sex diktsamlingar, och tjugofem album i eget namn och med bandet The Bear Quartet. Den 1 september släpps nya diktsamlingen “Ön”.

Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång.

Paus: nej
Längd: ca 60 minuter
Barservering innan föreställningen



Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 10 november 2016 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Teatersalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

140kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad