Menu

HELSINGBORG PIANOFESTIVAL 2017: EN MODERN PIANOGIGANT

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Teatersalen
torsdag, 31 augusti 2017 kl:16:00

Marc-André Hamelin – en modern pianogigant

Få har som denne humorfyllde och vänligt vältalige supervirtuos lyckats att skapa en brygga mellan den fria spelstilen, representerad hos de bästa äldre pianisterna, med ett mer modernt, intellektuellt förhållningssätt. Som pianist visar han ständigt upp ett sant nyfiket sinnelag som ständigt bjuder sin publik på allsköns okända musikpärlor, men han spelar dessutom de mest välkända klassikerna på ett oförlikneligt sätt.

Hamelin är dessutom en av få musiker som i sin egen musik förmått skapa ett helt eget tonspråk, med slösande rika färgskiftningar och hänförande briljans.

Musikjournalisten Jörgen Lundmark, som har följt denne unike artist i över 20 år, presenterar Hamelins karriär och inspelningar.

Se hela programmet på www.dunkerskulturhus.se

Festivalpass finns att köpa, kontakta Dunkers kulturhus biljettcentral: 042-107400
Ordinarie: 1525 kronor,
Kulturkort: 1380 kronor

Festivalen arrangeras med Musik i Syd.


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 31 augusti 2017 kl: 16:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Teatersalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 160kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad