Menu

SIRI KARLSSON

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Teatersalen
torsdag, 5 oktober 2017 kl:19:00

Duon Siri Karlsson låter som ingenting annat.
På ett avantgardistiskt vis har Siri Karlsson skapat nya förutsättningar och klangvärldar på den svenska musikscenen. Som liveakt fängslar de sin publik med sina suggestiva och visuella framträdanden. Duon lockar och pockar från det svenska folkdjupet, filtrerat genom berlinsk luft och psykedeliska himlakörer.

Nu är Siri Karlsson aktuella med ett nytt album – Shake Shake Love. Maria Arnqvist och Cecilia Österholms duoprojekt Siri Karlsson låter som en hel liten sekt när de rör sig mellan syntetiska naturljud, improvisationer, hårdhänt trans och sträv melankoli. Mötet mellan analoga instrument och elektronik ger en spännande ljudbild och förstärker den kontrastverkan som Siri Karlsson alltid arbetar med. Hårt och mjukt, kallt och varmt. Mörker och ljus. Ljudbilden blandar traditionell folkmusik, med naturen som inspirationskälla, och avantgardistiska synthkulisser. Kollisionen skapar gnistor och den musikaliska upplevelsen ger en modern och utforskande känsla. Det väser, sprakar, värmer. Fria och oförutsägbara utvecklar och omskapar Siri Karlsson ständigt sin mystiska ljudvärld. Live på scen tar Siri Karlsson med publiken till en del av deras värld, där musiken förstärks av en expressiv scenografi och kostym.

Siri Karlsson har hittills släppt fyra hyllade album fått flera priser. Duons musik beskrivs ofta som filmisk och används flitigt i tv- och filmsammanhang, bl a som soundtrack till den prisade SVT-dokumentären om Astrid Lindgren. Singeln Semphronia, från nya albumet Shake Shake Love röstades fram som en av de 99 bästa låtarna i världen under 2016 av Aftonbladet.
Siri Karlsson består av Cecilia Österholm på tenornyckelharpa och sång och Maria Arnqvist på altsaxofon, syntar och sång. De uppträder både som duo & med band, och på Dunkers Kulturhus så backas de av slagverk.

Numrerade platser
Paus: ja
Längd: ca 2 x 40 minuter
Servering av mat och dryck i bistron innan konserten.
Vill du slippa köa i pausen, förbeställ i bistron.



Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 5 oktober 2017 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Teatersalen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad