Menu

Hettan – Det Inre Klimatet: Stick Ut! För En Bättre Hälsa

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Teatersalen
tisdag, 15 oktober 2019 kl:18:00

Välkommen till en ny föreläsningsserie med tre föreläsningar denna höst på temat psykisk hälsa. I samarrangemang med Folkuniversitetet.
Föreläsningarna tar 90 minuter.

Stick ut! I takt med att allt fler bor i städer har det aldrig förr varit så många människor som levt så separerade från naturen. Men att vara utomhus hjälper oss att må bättre, både när vi arbetar och på fritiden.

Många av oss kan vistas mer utomhus än vi faktiskt brukar. Det är fullt möjligt att ta med en hel del kontorsarbete ut utomhus och det kan ge flera olika positiva effekter på hur vi känner oss och fungerar. Att vistas utomhus minskar inte bara stressen, det kan också ge bättre hälsa, stärkt koncentrationsförmåga, kreativitet och lärande.

Med enkla medel som finns till hands kan var och en av oss må bättre och förebygga sjukdomar. Det här evenemanget är del av en serie föreläsningar hösten 2019 som handlar om psykisk hälsa.

Föreläsare: Charlotte Petersson är licentiand inom Urbana studier och undervisar sedan flera år tillbaka inom Ledarskap och organisation vid Malmö universitet. Hon har genomfört forskningsstudien ”Stick Ut!” om utevistelsens betydelse för att vi ska fungera och må bra.


Fri entré för barn och unga till och med 19 år. För bokning kontakta Dunkers kulturhus biljettcentral 042-107400.

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

tisdag, 15 oktober 2019 kl: 18:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Teatersalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad