Menu

Sounds Like: Grains – En Dansad Musikföreställning

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Teatersalen
lördag, 14 mars 2020 kl:16:00

Tre uttryck möts på scenen under 60 minuter. Det blir dundrande rytmer, elektroniska klanger och ekon från en tid när allt började. Under en intensiv timme samexisterar och samspelar flamencodans, kontrabasflöjt och elektronisk musik i en tätt sammanflätad polyfoni som genomsyras av tanken att genom oväntade möten skapas rum vi tidigare inte varit i. Grains består av tre artister som var och en är upphovsperson för sin stämma. Sofia Castro med flamencoskor, Anna Petrini spelar kontrabasflöjt och Mattias Petersson blippar fram ljud via elektroniska instrument. Var går gränsen mellan dans och musik?

Musik möter rörelse och mat i sounds like:
Konsertserien sounds like lämnar den klassiska musiken bakom sig och fokuserar på ny musik som producerats under senare delen av 1900-talet. Musiken upplevs i husets olika rum och under våren har turen kommit till rörelsens möjlighet kombinerat med musik och mat. Sounds like arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Längd: ca 90 minuter
Paus: ingen paus, servering innan konsert i anslutning till Teatersalen

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

lördag, 14 mars 2020 kl: 16:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Teatersalen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad