Menu

DOKTOR GLAS MED THORSTEN FLINCK

Helsingborg

Dunkers Kulturhus Teatersalen
torsdag, 3 mars 2016 kl:19:00

Thorsten Flinck är tillbaka med sin berömda gestaltning av Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas.
Doktor Glas har under 2014 turnérat runt i Sverige med 20 föreställningar. Det blir nu fler Doktor Glas, det behövs mer Doktor Glas, kanske mer än någonsin. Vilka blir konsekvenserna av att inte känna sig älskad? När du står utanför, kanske känner man för att begå en riktig handling.
Pjäsen bygger på Hjalmar Söderbergs klassiska roman som utspelar sig i Stockholm vid sekelskiftet. Så tidigt som 1905 provocerade historien sin publik och idag mer än 100 år senare skildras och berör historien på ett sätt som få andra verk.
Få literära mästerverk lyckas fånga komplexitetet så som Söderbergs Doktor Glas och få skådespelare klarar av att blåsa liv i berättelsen så som Thorsten Flinck

Regi & Manus : Thorsten Flinck
Skådespelare : Thorsten Flinck
Producent: Robert Mourad

Samarrangemang med The Tivoli

Längd: ca 70 minuter
Paus: nej
Barservering 30 minuter innan föreställningens start.

För mer information besök:
www.dunkerskulturhus.se


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

torsdag, 3 mars 2016 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus Teatersalen

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

275kr - 300kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad