Menu

SOUNDS LIKE: Lipparella

Helsingborg

Dunkers Kulturhus
lördag, 26 januari 2019 kl:16:00

Är du redo för en helt ny klangvärld med ny musik och musik som spelas för första gången? Svenska Lipparella har sedan starten 2008 varit inriktad på nutida verk för barockinstrument och countertenor. Intresset hos såväl svenska som internationella kompositörer att tonsätta barockinstrumentens ovanliga klangegenskaper är stort och gruppen har samarbetat med en rad storheter under åren. Lipparella skapar en unik klangvärld med inslag av en historisk epok och med ett tonspråk som är förankrat i vår egen moderna tid.

Nyskriven klassisk musik i sounds like-serien
Vi tar steget in i vår egen moderna tid och lämnar den klassiska musiken från 1700- och 1800-talen långt bakom oss. För att ge nyskriven musik en chans har Dunkers kulturhus, Helsingborgs Kammarmusikförening och Musik i Syd skapat konsertserien sounds like. Här griper vi tag i det som har producerats under 1900-talets senare hälft och därefter. Målet är att erbjuda en bred repertoar med såväl internationella som lokala artister, nya musikupplevelser och nya spännande vägar in i den nutida konstmusikens djupa värld.

Konserten framförs i utställningen Med känsla för grönt.


Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Datum / Tid

lördag, 26 januari 2019 kl: 16:00

Plats

Helsingborg, Dunkers Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

160kr - 200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad