Sounds Like: Wave Dash

Dunkers kulturhusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Poesi, innerlighet och expressivitet i tillvarons lager av olika uttryck. Slagverkaren Magdalena
Meitzner strålar samman med Camilla Hoitengas flöjtspel i ett program med tre helt
nyskrivna verk. Konserten bjuder på dessa nya verk från duons favoritkompositörer Christofer
Elgh, Lisa Streich och Anne LeBaron.
Det blir framgent av japanska Nö-draman från 1300-1600-talet i ett experimentellt flöde, dikttolkning och skuggspel där musiken bäddas in i rörelse och visuella effekter. Programmet bildar en helhet med olika uttryck i de olika kompositionernas tonspråk.

Nyskriven klassisk musik i sounds like-serien
Vi tar steget in i vår egen moderna tid och lämnar den klassiska musiken från 1700- och 1800-talen
långt bakom oss. För att ge nyskriven musik en chans har Dunkers kulturhus, Helsingborgs Kammarmusikförening och Musik i Syd skapat konsertserien sounds like.
Här griper vi tag i det som har producerats under 1900-talets senare hälft och därefter. Målet är att erbjuda en bred repertoar med såväl internationella som lokala artister, nya musikupplevelser och nya spännande vägar in i den nutida konstmusikens djupa värld. Samtliga arrangemang i sounds like-serien framförs i våra utställningar och inleds med 30 min samtal kring konserten.

Konserten framförs i utställningen The Thin Line.
Längd: 90 minuter inklusive 30 minuters inledande samtal
Paus: nej

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-09-14 15:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: