Sounds Like: Ars Nova Ensemble

Dunkers kulturhusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Ny musik som är full av spännande experimentlusta. Ars Nova Ensemble är en dynamisk,interaktiv och experimentell grupp med musiker och tonsättare. Det är unga musiker som spelar den yngsta musiken både med hjärna och hjärta. Ars Nova Malmö bildades ursprungligen 1961, som en samling och ett
centrum för nutida musik. Efter några års inaktivitet fick ensemblen nytt liv genom en ny generation musiker och tonsättare som var bosatta i Malmö. Det är den här nya generationens hängivna och skickliga musiker du får lyssna på och möta under den här konserten.

Nyskriven klassisk musik i sounds like-serien
Vi tar steget in i vår egen moderna tid och lämnar den klassiska musiken från 1700- och 1800-talen
långt bakom oss. För att ge nyskriven musik en chans har Dunkers kulturhus, Helsingborgs Kammarmusikförening och Musik i Syd skapat konsertserien sounds like.
Här griper vi tag i det som har producerats under 1900-talets senare hälft och därefter. Målet är att erbjuda en bred repertoar med såväl internationella som lokala artister, nya musikupplevelser och nya spännande vägar in i den nutida konstmusikens djupa värld. Samtliga arrangemang i sounds like-serien framförs i våra utställningar och inleds med 30 min samtal kring konserten.

Konserten framförs i utställningen The Thin Line.

Längd: 90 minuter inklusive 30 minuters inledande samtal
Paus: nej

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-02 15:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: