Inställt!

Sounds Like: Halvcirkel

Dunkers kulturhusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Halvcirkel är en progressiv stråkkvartett som i huvudsak arbetar innanför områdena minimalistisk och nyskriven klassisk musik i experimenterande format. Tillsammans utforskar de ljudbilden och framställningen av klassiska kompositioner genom improvisation, nytänkande programsammansättning och experimenterande format. De skapar ett universum där spontanitet möter komponerad musik och där hantverket möter kreativitet för att utmana bilden av vad en stråkkvartett kan vara och låta. Konsertens program består av minimalism, indisk mystik, dansanta rytmer och ett verk baserat på kärleksdikt inspirerad av den antika, grekiska poeten Sappho, där varje ord i dikten har sitt unika musikaliska universum.

Musik möter rörelse och mat i sounds like:
Konsertserien sounds like lämnar den klassiska musiken bakom sig och fokuserar på ny musik som producerats under senare delen av 1900-talet. Musiken upplevs i husets olika rum och under våren har turen kommit till rörelsens möjlighet kombinerat med musik och mat. Sounds like arrangeras i samarbete med Musik i Syd.

Plats: Dunkers bar och matsalar Bistron
Längd: 90 minuter utan paus. Servering i bistron under konserten.

Dunkers kulturhus är ett museum och konstcentrum beläget i Helsingborg, vid Norra hamnen. I huset, namngivet efter företagaren Henry Dunker som bekostade hela museet, finns stora utrymmen för utställningar, scenkonst och pedagogisk verksamhet för barn och ungdomar inom konst, musik, media, dans och teater. Huset rymmer också bar, restaurang och butik. Totalt har huset en yta på 16 000 m², med 10 600 m² verksamhetslokaler och 3 200 m² utställningsyta. I Dunkers kulturhus ligger även Helsingborgs turistbyrå.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-11 16:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: