Menu

Barnvagnsmarschen Helsingborg

Helsingborg

Helsingborg
söndag, 8 mars 2015 kl:12:00

Söndagen den 8 mars sätter vi ned foten. Mödradödligheten måste stoppas! I Helsingborg samlas vi klockan 12.00 vid Gustav Adolfs torg och marscherar till Kärnan. Varmt välkommen, med eller utan barnvagn!

Varannan minut dör en kvinna för att hon blivit gravid. Orsakerna är bland annat bristande tillgång till preventivmedel, säkra aborter och mödrahälsovård. För femton år sedan lovade världens ledare att minska mödradödligheten med 75 procent till 2014. Det målet har inte uppnåtts. Människor fortsätter att dö för att de förnekas sina rättigheter.

Men det går att få bukt med problemet – allt som behövs är politisk vilja och resurser. 9 av 10 dödsfall kan förhindras! Över hela landet marscherar vi för att sätta tryck på politikerna. Läs mer om problematiken med mödradödlighet på www.rfsu.se/barnvagnsmarschen.

Arrangör: Mira Hassan

Helsingborg (stavat Hälsingborg mellan 1912 och 1971) är centralort i Helsingborgs kommun och ligger i Skåne län. Helsingborg tätort hade 2010 97122 invånare och utgör befolkningssmässigt Sveriges åttonde största tätort, Skånes andra största stad (efter Malmö) och ingår i Öresundsregionen. Helsingborg ligger vid Öresunds smalaste del där endast fyra kilometer skiljer staden från Helsingör i Danmark. Stadens geografi domineras av den branta sluttningen Landborgen som löper längs Öresund, något indragen från kusten. Mellan strandterrassen och landborgsterrassen finns ett antal raviner som bildats under den senaste istiden. I centrum är arkitekturen en tätbyggd stenstad, med monumentala och storstadsmässiga hus mot paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan samt, mot Stortorget, Sankt Jörgens plats och Trädgårdsgatan. I gatorna bakom denna bebyggelse är arkitekturen mer småskalig och intim.

Datum / Tid

söndag, 8 mars 2015 kl: 12:00

Plats

Helsingborg, Helsingborg

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad