Menu

MUSIKVECKA SJU ÖVER SJU - Jazzkonsert med Viktoria Tolstoy

Helsingborg

Maria Kyrka. Uthämtning Dunkers!
söndag, 14 juni 2015 kl:19:07

OBSERVERA! Bokade biljetter kan ej hämtas ut i Mariakyrkan. Uthämtning sker på Dunkers kulturhus eller hos närmaste Ticnetombud.

Jazzkonsert med Viktoria Tolstoy och Alexander Ivarsson Trio
Jazzsångerskan Viktoria Tolstoy spelade in sitt första album 1994, och som ung 20-åring fick hon också sjunga tillsammans med bland annat Svante Thuresson och Putte Wickman.
Två år senare, med albumet För Älskad, blev hon över en natt en stor sensation i Sverige. Detta banade väg för hennes samarbete med Esbjörn Svensson, som producerade och skrev låtarna för White Russian, det första skandinaviska albumet, att släppas av den legendariska Blue Note- etiketten.
Runt den tiden arbetade Tolstoy också med Nils Landgren, och 2003 följde hon honom och Esbjörn Svensson som exklusiv på ACT-records.
Sedan dess har hon etablerat sig som en av de ledande rösterna i jazz idag. Kristallklart, dynamisk, otämjda och vibrerande, men även ner till jorden - hennes röst är förmodligen den mest lysande av alla skandinaviska sångare. Om Viktoria Tolstoy sjunger en sång, är det inte enkel tolkning; hon formar och markerar det helt på sitt eget sätt.Tolstoys morfars farfar var den legendariske ryske författaren Leo Tolstoj.
Alexander Ivarsson Trio består av Alexander Ivarsson på klarinett, Johny Ek, piano och Jonny Åman, kontrabas.

Plats: S:ta Maria Kyrka, Helsingborg
Längd: ca 60 minuter

Datum / Tid

söndag, 14 juni 2015 kl: 19:07

Plats

Helsingborg, Maria Kyrka. Uthämtning Dunkers!

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

170kr - 225kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad