Menu

Charta 77@RockBåten M/S Harmony

Helsingborg

Rockbåten M/s Harmony
lördag, 18 november 2017 kl:18:00

Sagan om Charta 77 började den 28 maj 1983.


Bandet har sedan starten varit ett av Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band med begreppet D.I.Y (Do It Yourself) fastklistrade i pannan.
Charta 77 är Sveriges äldsta existerande punkband, enligt dem själva.
– Vi hävdar att vi är äldst. Köttgrottorna kom samma år men vi kom några månader tidigare, säger frontfiguren Per Granberg.


Vägen har ibland varit knölig…. 2003 gav Charta 77 ut skivan "Spegelapan". Köpingbandet, som då var 20 år in i karriären, var extremt nöjda med plattan och såg ingen anledning att stressa ut nytt material.
Att det skulle dröja ända till 2015 räknade dock ingen med. — Det var inte meningen att det skulle ta tolv år. Vi började göra låtar efter några år men sedan blev ju jag väldigt sjuk, jag fick en hjärnblödning för snart sex år sedan, säger Per Granberg.
Han är fortfarande halvtidssjukskriven men mår i dag bättre än under de tre första åren — en "förjävlig tid" som han häromåret avhandlade på soloskivan "Cirkus i mitt huvud".
Dessutom medlemsavhopp och annat…..
Men nu tillbaka starkare än någonsin….
Per Granberg som är/varit en synnerligen produktiv människa med band, med skivbolag, med eget live-ställe samt åkt och spelat själv har gett ut en mycket intressant bok. Hösten 2016 utgav Granberg boken ”Trodde jag skulle ändra världen, förändrade bara mig själv” på Beijbom Books. Den är en livsbetraktelse genom hans låttexter.


På nätet:
charta77se/
www.facebook.com/charta77band/
www.mynewsdesk.com/se/rmpmusik/pressreleases/per-granberg-fraan-charta-77-slaepper-sin-bok-trodde-jag-skulle-aendra-vaerlden-foeraendrade-bara-mig-sjaelv-1592612

Datum / Tid

lördag, 18 november 2017 kl: 18:00

Plats

Helsingborg, Rockbåten M/s Harmony

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad