Menu

Bill Öhrström + Top Dogs@RockBåten

Helsingborg

Rockbåten M/s Harmony
lördag, 14 april 2018 kl:14:00

Det är med stolthet och sann glädje vi presenterar en av landets ”kanoner” i skrået Bluesrock n roll….En riktig hårt arbetande musikarbetare av stora mått som spelat och turnerat med alla och som redan som tonåring andats och levt för Bluesen….skivproducent, modell och musiker b.la Förmodligen landets vassaste munspelare.
En Blues Legend som har epitetet bluesens ”grand old man” i Sverige.


Ladies and gentlemen Bill Öhrström med bandet Top Dogs, kommer äntligen till Helsingborg, spelar material från Bill Öhrströms nya skiva GIFT!


En försenad releasefest, eftersom mannen med de dubbla karriärerna inte haft möjlighet med en rejäl releasefest förrän nu. Musiken på skivan beskrivs bäst som intelligent arrangerad blues med underfundiga svenska texter – en låtskatt inom den svenska bluesen.


Bill Öhrström har jobbat med allt och alla och har oceaner av anekdoter att berätta om sina möten från sina karriärer som fotomodell och som musiker; allt från hur Jimi Hendrix sov över på en madrass hemma hos Bill, till varför han tackade nej till att bli sångare för The Who.


Öhrström kan idag betraktas som Sveriges grand old man inom blues. Han tolkar bluesens på ett unikt och genuint sätt vilket gör att publiken ofta får den där känslan att man har fått uppleva något som är på riktigt.


Top Dogs är bandet som nu turnerar med Bill Öhrström och hans svenska egenskrivna material. Top Dogs har specialiserat sig på att agera som pickupband till internationella soul- och bluesartister för turnerande i Norden och kommer i följande uppsättning:
Sverker Blomberg – Gitarr & sång
Erik Möbeln Pettersson – Hammond & sång
Patrik Norrman – Bas
Thomas Lingman – Trummor


” Bill Göran Fredrik Öhrström, född 2 april 1943 i Bromma församling,[1] är en svensk musiker, huvudsakligen bluesmusiker, och tidigare fotomodell.
Han har spelat med bland andra Jukka Tolonen och Mikael Ramel.[2][3] Han startade klubben Filips i Stockholm på 1960-talet. Bill Öhrström spelade munspelssolot i Kents låt "Kevlarsjäl".
Han gifte sig 1977 med skådespelerskan Mona Seilitz.[4] Han har även varit gift med sångerskan Lisa Ekdahl, och de har en son, född 1994, tillsammans.”


En musikupplevelse utöver det vanliga blir detta och lär bli knökafullt så när vi släpper förköp så tveka inte att skaffa biljetter….


Lova att kolla in Bills hemsida www.billohrstrom.se/billomblues.htmoch då särskilt läsa om Bills liv under rubriken ”Om Bill” en självbiografi om ett unikt liv….med anekdoter som ” Producentkarriären gick via bland annat Lollipops och Arne ”Rosen” Quick tillbaka till Bosse Hansson, som nu hade börjat spela Hammondorgel. Jag sammanförde honom med trummisen Janne Karlsson och de kom att utgöra fenomenet ”Hansson & Karlsson”, en milstolpe i svensk musik.”


På nätet:
www.billohrstrom.se/indexhtm
www.facebook.com/billohrstrom/
www.jeffersonbluesmag.com/artiklar/589-ohrstrom-bill-175


Tid: Matiné 14.00 – 17.00
Entré: Förköp 250:- uppe inom kort
i dörren 300:-
Ålder:15 – 100+

Datum / Tid

lördag, 14 april 2018 kl: 14:00

Plats

Helsingborg, Rockbåten M/s Harmony

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad