Menu

Joel Alme

Helsingborg

The Tivoli
torsdag, 27 oktober 2022 kl:20:00

Joel Alme är tillbaka - ny musik idag och turné till hösten

Joel Alme är tillbaka med singeln ”Ge mig nåt som ger mig nåt” – nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” kommer 7 oktober. Samtidigt är det nu klart att det blir en efterlängtad turné till hösten.
Klangfull, melankolisk och melodisk folkrock som den bara kan låta i händerna på Joel Alme. ”Ge mig nåt som ger mig nåt” är första smakprovet från det nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” som släpps 7 oktober.
Joel Alme om låten:
– Vi brukade ofta spela ’That Summer Feeling’ av Jonathan Richman med mitt första band för typ 20 år sen. Älskar den låten men det är nog först nu jag fattar den, man måste ju ha skaffat sig lite minnen innan dom kan börja jaga en. Den här låten handlar om just det och att säga hejdå till en värld som aldrig mer kommer tillbaka men vara glad att den ändå har funnits.
Efter tre engelskspråkiga och två svenskspråkiga skivor släpper Joel Alme den 7 oktober sitt sjätte album ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt”. Under sommaren följer Alme med som support på Lars Winnerbäcks stora utomhusarenaturné över hela Sverige och i höst väntar en turné.
Precis som på föregångarna har han spelat in med producenten Mattias Glavå. Först ut från skivan är den bitterljuvt återblickande singeln ”Ge mig nåt som ger mig nåt”.
Om Joel Alme:
Född och uppvuxen i Göteborg. Skrev 2009 IFK Göteborgs nya inmarschsång, ”Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare ”Heja Blåvitt”. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet ”Master of Cermonies” släpptes 2008.
Album:
2008 Master of Cermonies, 2010 Waiting for the Bells, 2012 A Tender Trap, 2015 Flyktligan och 2019 Bort Bort Bort.
Joel Alme som support till LARS WINNERBÄCK sommaren 2022.

The Tivoli är en nattklubb och ett konsertställe beläget i Ångfärjestationen på Hamntorget i Helsingborg där många stora svenska och utländska artister spelat.


Klubben ägs av Nöjesbolaget KAMP i Helsingborg AB, som 2008 hade 19 anställda och omsatte 25,8 miljoner kronor. Klubben arrangerar varje år ett flertal konserter med olika typer av artister. Vid riktigt stora konserter räcker inte klubben till och istället kan dessa hållas på Helsingborgs konserthus eller på Sofiero slott. The Tivoli anordnar även andra tillställningar, som bland annat musiktävlingarna Företagsrock och Popcorn, samt Stand-up comedy. Nattklubbsverksamheten hålls på lördagar och på fredagar arrangeras klubben Kingston.


The Tivoli startades av konsert- och klubbarrangörerna Hans Jönsson och Joakim Olin och invigdes den 6 september 1996. Klubben hyrde in sig i lokaler i Ångfärjestationen, vars funktion som färjeterminal upphörde den 10 juni 1991, då färjetrafiken flyttades över till den nybyggda Knutpunkten. Klubben huserade i byggnadens östra del, i den del som utgjorde den ursprungliga Ångfärjestationen från 1898. I tillbyggnaden i väster från 1901 inhystes olika ungdomsverksamheter i Helsingborgs kommuns regi, främst Club 64 och Café Ångfärjan. Under 2000-talets första decennium renoverades främst Vinylbaren i samband med att en restaurangtillbyggnad från 1970-talet revs och ersattes med en veranda. När ungdomsverksamheten i tillbyggnaden lades ner tog The Tivoli över lokalerna och i februari 2009 invigdes där den nya klubben Cirkus.

Datum / Tid

torsdag, 27 oktober 2022 kl: 20:00

Plats

Helsingborg, The Tivoli

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad