Menu

Ellas kapell

Helsingborg

The Tivoli
söndag, 9 oktober 2022 kl:19:00

Ellas Kapell är bandet som startade i en gemensam kärlek för Ella Fitzgerald, men som sedan fått växa och formas av de fyra musikerna. Vår tids mest älskade jazzkompositioner ikläs helt ny kostym; vissa av låtarna får vara enkla, bäras av skörheten i text och harmonik, medan andra tar ut svängarna och ger rum för lekfullhet och ekvilibrism.
Låten "The Nearness of You" från debutskivan "Longing" har i skrivande stund spelats över 1,3 miljoner gånger! "Longing" rosades av kritiker och belönades med Gyllene Skivan 2020.
Hösten 2021 släppte bandet sitt andra album "Whats it all about?" på Naxos/Prophone Records. Nya skivan handlar om de viktigaste stunderna i livet; de stora, de svåra, de till synes obetydliga och de vi ännu har framför oss - allt det som tillsammans utgör ett liv. På klassiskt Ellas Kapell-vis är låtarna omsorgsfullt arrangerade för att fånga varje ögonblicks särskilda stämning.

Det är speciellt att släppa en skiva om livets olika faser och skeenden som unga, eftersom vi (förhoppningsvis) har den största delen av våra liv framför oss. När vi framför låtar om att bli gammal, eller att i livets slutskede se tillbaka på allt vi fått göra och alla vi mött, är det ju inte ännu självupplevt. Det tillför en stämning som ofta uppstår just inför större händelser ? förväntan. Och vi tror att det är det som löper som en röd tråd genom "Whats It All About?", en förväntan inför att få uppleva ett helt liv med allt vad det innebär i form av eufori, vemod, spänning, vardag osv.

"Tiden är långt förbi när det gick att prata om Ellas Kapell som blott ett hyllningsprojekt till Ella Fitzgerald. Tiden är nog också förbi när vi kan prata om den här kvartetten som ung och lovande. För det är i mördande konkurrens som vi här utser What?s it all about? till årets vokaljazzskiva."

motivering till utnämnelsen Årets vokaljazz, Lira Musikmagasin

På scen:
Lovisa Jennervall - sång
Manne Skafvenstedt - piano
Jon Henriksson - kontrabas
Edvin Fridolfsson - trummor
Tid: 9:e oktober 19.00 (dörrarna öppnar 18.30)
Plats:The Tivoli, stora scenen


The Tivoli är en nattklubb och ett konsertställe beläget i Ångfärjestationen på Hamntorget i Helsingborg där många stora svenska och utländska artister spelat.


Klubben ägs av Nöjesbolaget KAMP i Helsingborg AB, som 2008 hade 19 anställda och omsatte 25,8 miljoner kronor. Klubben arrangerar varje år ett flertal konserter med olika typer av artister. Vid riktigt stora konserter räcker inte klubben till och istället kan dessa hållas på Helsingborgs konserthus eller på Sofiero slott. The Tivoli anordnar även andra tillställningar, som bland annat musiktävlingarna Företagsrock och Popcorn, samt Stand-up comedy. Nattklubbsverksamheten hålls på lördagar och på fredagar arrangeras klubben Kingston.


The Tivoli startades av konsert- och klubbarrangörerna Hans Jönsson och Joakim Olin och invigdes den 6 september 1996. Klubben hyrde in sig i lokaler i Ångfärjestationen, vars funktion som färjeterminal upphörde den 10 juni 1991, då färjetrafiken flyttades över till den nybyggda Knutpunkten. Klubben huserade i byggnadens östra del, i den del som utgjorde den ursprungliga Ångfärjestationen från 1898. I tillbyggnaden i väster från 1901 inhystes olika ungdomsverksamheter i Helsingborgs kommuns regi, främst Club 64 och Café Ångfärjan. Under 2000-talets första decennium renoverades främst Vinylbaren i samband med att en restaurangtillbyggnad från 1970-talet revs och ersattes med en veranda. När ungdomsverksamheten i tillbyggnaden lades ner tog The Tivoli över lokalerna och i februari 2009 invigdes där den nya klubben Cirkus.



Ellas Kapell
2024-09-29 18:30:00
Stockholm, Kulturrummet, Vallentuna Kulturhus

Datum / Tid

söndag, 9 oktober 2022 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, The Tivoli

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 230

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad