Menu

Thåström (Torsdag)

Helsingborg

The Tivoli
torsdag, 17 november 2022 kl:20:00

17 november – The Tivoli, Helsingborg
18 november – The Tivoli, Helsingborg
19 november – The Tivoli, Helsingborg
The Tivoli, Stora Salen
Pris: 650 kr
Insläpp: 18:00
På scen: 20:00
Ålder: 13år
Biljetterna till samtliga spelningar släpps torsdag 29 september klockan 10.00 via thetivoli.se/program och Luger.se

Våren 2022 tillhörde Thåström. 18 konserter. 18 oförglömliga kvällar där de utsålda svenska arenorna nästan imploderade av nervig urladdning och elektrisk livskraft. Och alla var eniga: Thåström är något av det bästa man kan se på en svensk scen. Med sin absoluta närvaro slösade han inte bort en enda stavelse, accent eller betoning när han besjöng det lilla och det stora till det nya bandets tålmodigt, följsamma larmande.
Men Thåström skulle inte vara Thåström om han inte fortsatte överraska. I höst kommer han därför att byta de stora arenorna till de intima klubbarna. Lokalerna som valts är Tivoli i Helsingborg, Vulkan i Oslo, Pustervik i Göteborg, och Orionteatern i Stockholm – den sistnämnda blir ett efterlängtat återbesök då Imperiets klassiska SVT-inspelning spelades in där. Hur urladdningen som knappt fick plats i de luftiga arenorna ska inhysas i de trånga, svettiga klubbarna återstår att se, men att detta är en unik möjlighet att se Thåström på ett sätt vi inte kunnat på mycket länge står klart.
Tio studioalbum har det blivit genom åren. Tio distinkta, singulära och fullständigt oumbärliga album. Det senaste i raden, den intima ’Dom som skiner’ (2021), är inget undantag. I stället för de senaste årens industriella blues klär Thåström här sina mångbottnade vardagsbetraktelser i en elektronisk skrud utan att för ett ögonblick tappa bort känslan av nödvändighet.

The Tivoli är en nattklubb och ett konsertställe beläget i Ångfärjestationen på Hamntorget i Helsingborg där många stora svenska och utländska artister spelat.


Klubben ägs av Nöjesbolaget KAMP i Helsingborg AB, som 2008 hade 19 anställda och omsatte 25,8 miljoner kronor. Klubben arrangerar varje år ett flertal konserter med olika typer av artister. Vid riktigt stora konserter räcker inte klubben till och istället kan dessa hållas på Helsingborgs konserthus eller på Sofiero slott. The Tivoli anordnar även andra tillställningar, som bland annat musiktävlingarna Företagsrock och Popcorn, samt Stand-up comedy. Nattklubbsverksamheten hålls på lördagar och på fredagar arrangeras klubben Kingston.


The Tivoli startades av konsert- och klubbarrangörerna Hans Jönsson och Joakim Olin och invigdes den 6 september 1996. Klubben hyrde in sig i lokaler i Ångfärjestationen, vars funktion som färjeterminal upphörde den 10 juni 1991, då färjetrafiken flyttades över till den nybyggda Knutpunkten. Klubben huserade i byggnadens östra del, i den del som utgjorde den ursprungliga Ångfärjestationen från 1898. I tillbyggnaden i väster från 1901 inhystes olika ungdomsverksamheter i Helsingborgs kommuns regi, främst Club 64 och Café Ångfärjan. Under 2000-talets första decennium renoverades främst Vinylbaren i samband med att en restaurangtillbyggnad från 1970-talet revs och ersattes med en veranda. När ungdomsverksamheten i tillbyggnaden lades ner tog The Tivoli över lokalerna och i februari 2009 invigdes där den nya klubben Cirkus.

Datum / Tid

torsdag, 17 november 2022 kl: 20:00

Plats

Helsingborg, The Tivoli

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

650kr - 750

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad