Menu

Eagle-Eye Cherry

Helsingborg

The Tivoli
lördag, 9 mars 2024 kl:20:30

Så mycket bättre-aktuelle Eagle-Eye Cherry på stor Sverige-turné i vår!
Eagle-Eye Cherry gör succé i årets säsong av Så mycket bättre. Klart är nu att han också gersig ut på en stor turné med stopp hos oss på The Tivoli den 9 mars.
Biljetterna släpps via thetivoli.se/program den 8 november kl 10:00
–Jag ser fram emot min första Sverige-turné på länge. Under åren har jag spelat väldigtmycket ute i världen men att komma hem och turnera på hemmaplan blir extra speciellt, säger Eagle-Eye Cherry.
Två avsnitt räcker för att konstatera att Eagle-Eye Cherrys medverkan i Så Mycket Bättre är en hit. Hans tolkningar, bland annat vackra”Believe" av Mapei, går rakt in i hjärtat på tv-tittarna.Nu är det klart att Eagle-Eye också åker ut på en stor Sverige-turné med start i februari.Det är på vägarna han trivs bäst. Redan som 2-åring började Eagle-Eye stå på scen och turnera med sin pappa, jazzlegendaren Don Cherry.
–Att sätta sig i turnébussen och åka runt är för mig som att komma hem, säger han.
1997 slog Eagle-Eye Cherry slog igenom med dunder och brak med sin allra första singel”Save Tonight”,som blev en världshit. 1998 var låten den mest spelade i amerikansk radio och med drygt en halv miljard Spotify-streams är den en av de största svenska låtarna någonsin.
Fler skivor och omfattande turnéer följde innan Eagle-Eye valde att ta en paus från stress och rampljus. Efter ett besök i Nashville kom inspirationen tillbaka och 2018 gav han ut albumet"Streets of you". I januari i år kom senaste albumet "Back on track”.Eagle-Eye Cherry har tidigare tillfrågats om att medverka i Så mycket bättre men det var först i år som alla planeter stod rätt och han tackade ja. Totalt är han med i fyra avsnitt, så vi har att se fram emot fler innerliga låttolkningar

The Tivoli är en nattklubb och ett konsertställe beläget i Ångfärjestationen på Hamntorget i Helsingborg där många stora svenska och utländska artister spelat.


Klubben ägs av Nöjesbolaget KAMP i Helsingborg AB, som 2008 hade 19 anställda och omsatte 25,8 miljoner kronor. Klubben arrangerar varje år ett flertal konserter med olika typer av artister. Vid riktigt stora konserter räcker inte klubben till och istället kan dessa hållas på Helsingborgs konserthus eller på Sofiero slott. The Tivoli anordnar även andra tillställningar, som bland annat musiktävlingarna Företagsrock och Popcorn, samt Stand-up comedy. Nattklubbsverksamheten hålls på lördagar och på fredagar arrangeras klubben Kingston.


The Tivoli startades av konsert- och klubbarrangörerna Hans Jönsson och Joakim Olin och invigdes den 6 september 1996. Klubben hyrde in sig i lokaler i Ångfärjestationen, vars funktion som färjeterminal upphörde den 10 juni 1991, då färjetrafiken flyttades över till den nybyggda Knutpunkten. Klubben huserade i byggnadens östra del, i den del som utgjorde den ursprungliga Ångfärjestationen från 1898. I tillbyggnaden i väster från 1901 inhystes olika ungdomsverksamheter i Helsingborgs kommuns regi, främst Club 64 och Café Ångfärjan. Under 2000-talets första decennium renoverades främst Vinylbaren i samband med att en restaurangtillbyggnad från 1970-talet revs och ersattes med en veranda. När ungdomsverksamheten i tillbyggnaden lades ner tog The Tivoli över lokalerna och i februari 2009 invigdes där den nya klubben Cirkus.

Datum / Tid

lördag, 9 mars 2024 kl: 20:30

Plats

Helsingborg, The Tivoli

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

0kr - 495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad