MAGMA

The TivoliDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

MAGMA
Support: Mats/Morgan Duo


Vi är sanslöst stolta över att kunna presentera ett av världens bästa band: den franska zeuhljazzfunkprogopera-oktetten MAGMA! De gör sitt enda Sverige/Danmark-stopp på sin hyllade "The Endless Tour" på The Tivoli! Det blir gruppens andra svenska spelningen genom tiderna, och vi skriver här ett stycke svensk progressiv livehistoria. MISSA INTE!!!


Magma är kanske det kultigaste av kultiga band, grundat i Paris 1969, då trummisen Christian Vander satte ihop kollektivet med syfte att föra den avlidne John Coltranes kreativa anda vidare. Sedan dess har bandet skapat musik som mestadels bygger på en mycket ambitiös konceptuell mytologi med en sci-fi-liknande historia om ett folk som lämnar jorden för planeten Kobaïa i centrum. Därför kan vi förvänta oss ett fåtal, men lååååånga episka sviter på konserten i Helsingborg. Kom ihåg - detta är INTE One Direction...


Texterna framförs till allra största delen på Kobaïan - ett fiktivt, fonetiskt språk som inte alltid kan översättas. Musiken baseras på Christian Vanders energiska och innovativa jazztrumspel, Philippe Bussonets drivande fuzzbas och Carl Orff-liknande operatiska körarrangemang från Stella Vander, Isabelle Feuillebois och Hervé Aknin. De repetitiva och hypnotiska riffen accentueras och utvecklas, bland annat genom vibrafonisten Benoît Alziary, gitarristen James Mac Gaw och elpianisten Jeremy Ternoy. Sammantaget ger Magma en fullständigt unik liveupplevelse som kanske aldrig kommer att ske på svensk mark igen.


SUPPORT: Mats/Morgan Duo
Mats Öberg, keyboard och Morgan Ågren, trummor två ruggigt kompetenta musikerna och ett vänpar som ignorerat normer inom jazz/prog/fusion sedan 1981. Redan i tonåren blev de inbjudna att spela med självaste Frank Zappa och har sedan dess - tillsammans, eller var för sig deltagit i otaliga studio- och liveprojekt, som t.ex. King Crimson, Squarepusher, Devin Townsend, Bill Laswell och Fredrik Thordendal från Meshuggah. Utöver dessa meriter är de passionerade Magmafans som tog varsitt glädjesprång när det blev klart vad som händer den 10:e oktober, och kommer med glädje besöka The Tivoli och att spela för er alla!


För info om evenemanget, och möjlighet att köpa biljetter till "Progbussen" som går Stockholm-Helsingborg tur/retur 10-11 oktober (inkl mkt speciella gäster), vv besök: www.facebook.com/progressivecircus


Konserten är ett Progressive Circus-evenemang som arrangeras av Kulturpunkten.


The Tivoli är en nattklubb och ett konsertställe beläget i Ångfärjestationen på Hamntorget i Helsingborg där många stora svenska och utländska artister spelat.


Klubben ägs av Nöjesbolaget KAMP i Helsingborg AB, som 2008 hade 19 anställda och omsatte 25,8 miljoner kronor. Klubben arrangerar varje år ett flertal konserter med olika typer av artister. Vid riktigt stora konserter räcker inte klubben till och istället kan dessa hållas på Helsingborgs konserthus eller på Sofiero slott. The Tivoli anordnar även andra tillställningar, som bland annat musiktävlingarna Företagsrock och Popcorn, samt Stand-up comedy. Nattklubbsverksamheten hålls på lördagar och på fredagar arrangeras klubben Kingston.


The Tivoli startades av konsert- och klubbarrangörerna Hans Jönsson och Joakim Olin och invigdes den 6 september 1996. Klubben hyrde in sig i lokaler i Ångfärjestationen, vars funktion som färjeterminal upphörde den 10 juni 1991, då färjetrafiken flyttades över till den nybyggda Knutpunkten. Klubben huserade i byggnadens östra del, i den del som utgjorde den ursprungliga Ångfärjestationen från 1898. I tillbyggnaden i väster från 1901 inhystes olika ungdomsverksamheter i Helsingborgs kommuns regi, främst Club 64 och Café Ångfärjan. Under 2000-talets första decennium renoverades främst Vinylbaren i samband med att en restaurangtillbyggnad från 1970-talet revs och ersattes med en veranda. När ungdomsverksamheten i tillbyggnaden lades ner tog The Tivoli över lokalerna och i februari 2009 invigdes där den nya klubben Cirkus.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-10-10 18:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:MAGMA

MAGMA, Udu Wudu på Spotify

Trilogy

Udu Wudu

MAGMA, DE Futura på Spotify

Trilogy

DE Futura

MAGMA, Spiritual (Negro Song) på Spotify

Trilogy

Spiritual (Negro Song)