Menu

ERIK HASSLE

Helsingborg

The Tivoli
lördag, 13 februari 2016 kl:19:00

Erik Hassle
Make your life more awesome/ Taylor Swift


Erik Hassles mix av soul, synthpop, R&B och hiphop har gjort honom hyllad världen över. I våras släpptes discodoftande singeln ”No Words” och i höst har han turnerat tillsammans med Tove Lo i USA. Nästa år släpps ny musik som Erik jobbat på i LA det senaste året, och i samband med det återvänder han hem till Sverige och Skandinavien för en klubbturné.


Efter ett par års tystnad släppte Erik Hassle ”No Words” i våras. Singeln sålde guld i Sverige, nådde förstaplatsen två (!) gånger i Danmark, blev en sommarhit i Frankrike, fick support i Australien och England och universell kärlek från i princip alla musikbloggar. Taylor Swift uppmärksammade nyligen låten på sin Instagram som en låt som kommer att "make your life more awesome".


Efter succén följde spelningar runt om i Sverige och Europa i sommar, sång- och skrivarinsats på Icona Pops världshit ”Emergency”, ett nytt singelsläpp med låten ”Natural Born Lovers” (Hassle, Daniel Ledinsky & Stargate) samt en rad andra spännande samarbeten, nu senast med Bondax och låten ”Temptation”.


Erik har precis avslutat en omfattande höstturné i USA tillsammans med kompisen Tove Lo och i december flyttar han hem till Sverige igen för att förbereda sig inför våren då tio spelningar i Sverige, Danmark, Norge och Finland väntar.


Erik debuterade med radiohiten ”Hurtful” 2009 och har sedan dess släppt 4 album och 3 EPs. Hassle har sin bas i Los Angeles där han har jobbat fram nytt material det senaste året.


The Tivoli är en nattklubb och ett konsertställe beläget i Ångfärjestationen på Hamntorget i Helsingborg där många stora svenska och utländska artister spelat.


Klubben ägs av Nöjesbolaget KAMP i Helsingborg AB, som 2008 hade 19 anställda och omsatte 25,8 miljoner kronor. Klubben arrangerar varje år ett flertal konserter med olika typer av artister. Vid riktigt stora konserter räcker inte klubben till och istället kan dessa hållas på Helsingborgs konserthus eller på Sofiero slott. The Tivoli anordnar även andra tillställningar, som bland annat musiktävlingarna Företagsrock och Popcorn, samt Stand-up comedy. Nattklubbsverksamheten hålls på lördagar och på fredagar arrangeras klubben Kingston.


The Tivoli startades av konsert- och klubbarrangörerna Hans Jönsson och Joakim Olin och invigdes den 6 september 1996. Klubben hyrde in sig i lokaler i Ångfärjestationen, vars funktion som färjeterminal upphörde den 10 juni 1991, då färjetrafiken flyttades över till den nybyggda Knutpunkten. Klubben huserade i byggnadens östra del, i den del som utgjorde den ursprungliga Ångfärjestationen från 1898. I tillbyggnaden i väster från 1901 inhystes olika ungdomsverksamheter i Helsingborgs kommuns regi, främst Club 64 och Café Ångfärjan. Under 2000-talets första decennium renoverades främst Vinylbaren i samband med att en restaurangtillbyggnad från 1970-talet revs och ersattes med en veranda. När ungdomsverksamheten i tillbyggnaden lades ner tog The Tivoli över lokalerna och i februari 2009 invigdes där den nya klubben Cirkus.

Datum / Tid

lördag, 13 februari 2016 kl: 19:00

Plats

Helsingborg, The Tivoli

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad