Menu

En hyllning till Ted Gärdestad

Jönköping

Jönköpings Teater
lördag, 28 september 2024 kl:19:00

”En hyllning till Ted Gärdestad” - Teds sista kompband, Rock ´n Roll Machine, 1991–1996
Efter fantastsika 115 föreställningar, ca 35 000 sålda biljetter fortsätter vi nu under 2024.
1991 kom bandet, Rock ´n Roll Machine, i kontakt med Ted Gärdestad, det blev ett fem år långt samarbete och ca 100 konserter. I oktober 1991 spelade bandet med Ted på "Frimis" i Örebro. Ted var hemlig gäst och gjorde comeback på scen efter tio års tystnad. Sedan 2013 gör bandet en hyllningsturné för utsålda hus runt om i Sverige. Bandet hyllar Ted på det sätt han själv önskade, vi spelar hans musik precis som han ville att den skulle låta. En hyllning till två av de absolut största av våra kompositörer/textförfattare - Ted Gärdestad & Kenneth Gärdestad!
Bandet bestående av hela 13 personer. Bandets tre sångare, Titti, Tessan och Tomas framför Ted & Kenneths musik & texter. Brödernas låtskatt lever vidare från generation till generation. Vem har inte nynnat med i ”Jag Vill Ha En Egen Måne, Satellit, Eiffeltornet, Jag Ska Fånga En Ängel, Låt Kärleken Slå Rot, Himlen Är Oskyldigt Blå, Angela, Sol Vind Och Vatten, För Kärlekens Skull, Kom i Min Fantasi, Goliat från Gat, Chapeau-claque m.fl.”
”Mycket värme och kärlek under lördagens konsert på Stadsteatern (Falköpings Tidning)
"Maskinen" spelar Ted Gärdestads musik så som Ted själv ville att den skulle låta. Och det gör de bra.” ”Kapellmästaren och basisten Peppe Maier hade ingen brådska när han mellansnackade. Det var befriande.” (Örnsköldsviks Allehanda)
"Det bästa jag sett och hört", ”Fantastiskt”, "Vilka musiker", "Sångarna var otroliga", "Underbara låtar och en del jag aldrig hört förut, Suveränt bra. Verkligen värt att gå & se! Det är grymt bra. Har fortfarande rysningar efter konserten förra året." är några härliga kommentarer som sagts av publiken efter konserterna och skrivits på Facebook.
Föreställningen blandar musiken med att skildra sina personliga minnen från tiden med Ted. Konserterna har genomgående avslutats med stående ovationer och det märks att musiken har lämnat starka avtryck – de flesta har något minne som berör som är kopplade Ted & Kenneths underbara låtar.
För att hylla vår vän Harpo kommer vi att köra några av hans låter under kvällen.
Den här föreställningen hette från början "Ted & Harpo Reunion Tour" men är pga sjukdom ersatt med denna.
ÖVRIG INFORMATION
Arrangör:
HPM Entertainment
Väskförbud:
Polisen har 20231101 beslutat att införa totalt väskförbud vid större evenemang. Vid de föreställningar som Destination Jönköping ansvarar för på Jönköpings Teater och Jönköping Konsert & Kongress innebär beslutet att det från och med 1 november 2024 råder väskförbud på samtliga evenemang.
Beslutet gäller alla sorters väskor, d.v.s. även handväskor och datorväskor (undantag får göras för personer med barn som har behov av skötväska). Förbudet gäller hela lokalen, alltså får inga väskor eller shoppingkassar medföras in i huset eller arenan och inte heller hängas in i garderoben. Plånböcker och mindre necessärer som får plats i fickan omfattas inte av förbudet.
Ytterdörrarna öppnar:
90 minuter innan föreställningen
Föreställningens längd:
Cirka 2,5 timme inkl. paus. Exakt sluttid kan ej garanteras.
Åldersgräns:
Ingen.
Garderob:
För allas trivsel och säkerhet är ytterkläder ej tillåtna i salongen. Köp gärna garderobsbiljetten i samband med att du köper din biljett till föreställningen.
Servering:
Förbeställ din mat i samband med ditt biljettköp till föreställningar på Jönköpings Teater. Njut av omsorgsfullt tillagad mat gjord på utvalda råvaror. Maten serveras från 90 minuter innan föreställningen. Vid föreställningar med paus kan du även förköpa mat till pausen. Förbeställningen stänger tre vardagar innan föreställningen.
Rullstolsplats:
Rullstolsplatser kan ej köpas online. Rullstolsplatser bokas på Biljettservice på Jönköpings Teater och via telefon 0771-211 300.


En Hyllning Till Ted Gärdestad
2024-07-05 19:30:00
Sverige, HÄLLEFORSNÄS, Bruksområdet Hälleforsnäs



En Hyllning Till Ted Gärdestad
2024-09-27 19:30:00
Sverige, LJUNGBY, Kulturhuset Grand



En Hyllning Till Ted Gärdestad
2024-10-05 19:00:00
Trollhättan, Hebeteatern, Folkets Hus Kulturhuset



En Hyllning Till Ted Gärdestad
2024-10-19 19:00:00
Sverige, YSTAD, Ystads Teater



En Hyllning Till Ted Gärdestad
2024-10-26 19:00:00
Sverige, HÄSSLEHOLM, Röda Salongen



En Hyllning Till Ted Gärdestad
2024-10-27 16:00:00
Sverige, KRISTIANSTAD, Biljardkompaniet

Datum / Tid

lördag, 28 september 2024 kl: 19:00

Plats

Jönköping, Jönköpings Teater

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

355kr - 380

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad